La primera visita
 dels nens al dentista, responsabilitat dels pares

La gran majoria dels pares pensa, erròniament, que quan els seus fills tenen encara dents de llet no és necessari acudir a l’odontòleg.
És important que es prengui consciència que molts problemes dentals podrien evitar-se portant al nen a l’odontòleg abans que li surtin les dents definitives.

Si una dent de llet té càries,
s’ha d’empastar?

Per descomptat que sí. Una càries en una peça temporal causa al nen tant dolor com en una definitiva. Si la càries és profunda i arriba a el “nervi”, a més del dolor, li causa una infecció.
Si el nen continua sense atenció, la peça dentaria es destrueix i cal extreure-la.

Segons l’edat es col·loca un mantenedor d’espai per a la peça definitiva. No existeix millor mantenedor d’espai que la peça natural, per això és fonamental que els pares es preocupin que les dents de llet romanguin sans fins que arribi el moment del recanvi.

Quan deu el nen començar a raspallar-se les dents de llet?
Hauria de començar a fer-ho quan apareguin els primers molars de llet. Han de ser els pares els encarregats de realitzar la higiene.

Quan el nen és capaç d’utilitzar un raspall infantil, encara que ja sàpiga fer-ho bé, encara és un joc per a ell. Així que els pares han d’ocupar-se que adquireixin l’hàbit de raspallar-se almenys dues vegades al dia, completant ells la correcta higiene.

És important destacar que en aquesta etapa les pastes per a nens no són indispensables, sinó simplement un reclam per als petits. L’important és el raspallat i que el nen s’acostumi a fer-ho. Els pares han de predicar amb l’exemple.

 

Quan és aconsellable portar al nen a la seva primera revisió odontológica?

Les revisions han de fer-se una vegada completada la dentició primària. És a dir quan han sortit totes les dents de llet.

Les visites a l’odontòleg tenen entre els seus objectius llevar les “pors al dentista”, convertir-ho en un costum, per “prevenir” i no només per “guarir”. Les revisions s’aconsellen cada 6 mesos.

Quin és la fi de les revisions periòdiques?
Que el nen es familiaritzi amb els instruments i aparells odontológicos, que se senti còmode i vagi agafant confiança en la consulta.
Cal explicar-los a cada moment el que se li va a fer i perquè.

Els nens copien les conductes dels pares. Si perceben que aquests van al dentista preocupats o amb por, ells ho mimetitzaran.

La majoria dels nens que acudeixen a les consultes per a revisions periòdiques des que són petits, es converteixen en el futur en excel·lents pacients a l’hora dels tractaments, ja que vénen confiats amb el professional i disposats a col·laborar amb ell.

Share:

Deixa un comentari