Un bon estat general comença amb una bona salut bucal

I una bona salut bucal…comença amb una correcta salut gingival i periodontal.

La geniva que recobreix la dent és la zona que nosaltres veiem, i que pot estar aparentment sana però, de vegades, pot estar afectada la zona més interna, la que nosaltres no veiem, que és el periodonto, on està el lligament periodontal (és el que subjecta la dent a l’os) i, si no està sa, pot arribar a provocar la caiguda de la dent.

La periodontitis (afecció del lligament periodontal) només la pot diagnosticar el dentista, ja que cal explorar-ho introduint una sonda periodontal en el fons del solc gingival, la qual cosa ens marca la profunditat d’aquest, i ens indica la pèrdua d’inserció de la dent a l’os.

LA SALUT DENTAL SEMPRE COMENÇA PER LA SALUT DE LES GENIVES.

Ja podem tractar les càries realitzant “empastaments”, podem reemplaçar dents col·locant “ponts”, i fins i tot col·locar implants en zones edéntulas, que si no hi ha una cura rutinària i disciplinat de les genives, qualsevol tractament, per molt estètic i funcional que sigui, va a fracassar.

Ésto inclou les revisions periòdiques cada 3, 6 o 12 mesos, segons sigui la prescripció facultativa.

Estem acostumats a anar al metge quan tenim algun trastorn, però no acudim al dentista quan ens surt un flegmó, o quan ens comenta la família que ens fa mala olor la boca, o quan se’ns mou alguna peça dentaria.

Aquests indicadors ens estan dient que alguna cosa no funciona bé en el nostre organisme. Perquè la cavitat bucal, amb les seves dents, les seves mucoses, la seva articulació temporomandibular, etc… formen part del nostre cos, i que estiguin sans o malalts alteren l’equilibri de la nostra salut general.

A més, existeixen molts estudis que correlacionen malaltia periodontal amb trastorns cardíacs, diabetis, nounats de baix pes, malalties infeccioses, etc…

Amb tota aquesta informació que us facilitem, us animem al fet que acudiu al vostre dentista periòdicament, al fet que us explorin adequadament. Si no utilitzen una sonda periodontal, no estan realitzant un diagnòstic correcte.

Share:

Deixa un comentari