Influeix la salut oral a la salut general?

La salut dental i gingival tenen una relació directa en la salut general.

Encara hi ha molta gent que segueix creient que l’estat de la seva boca no és important. Sembla com si estigués fora del cos humà, «un ens a part». No la netegen i tampoc en fan revisions.

Si es dutxen i es renten a diari, la boca no s’hauria de netejar també? I la boca?

No es deixarien tallar un tou del dit, però sí prefereixen que els treguin un queixal que sanar-lo, amb tota la facilitat del món. «Que mes dóna». No entenen que aquesta absència provoca una cascada de problemes, com el moviment de les peces veïnes i de les antagonistes que, a la vegada, desencadenen trastorns periodontals i articulars, etc.

 

 

La cavitat oral forma part del cos humà i, per tant, l´hem de cuidar igual que a la resta del cos.

Cal tenir en compte que per la boca iniciem processos imprescindibles per a la nostra supervivència:

Mengem: per alimentar-nos, triturem per després deglutir i pair bé. Si ens falten queixals o dents, o aquests estan deteriorats, no farem bé el procés de la digestió, i no s’absorbiran bé els nutrients.

Respirem: encara que no és la seva funció principal, en persones amb problemes nasals, si no fos per la cavitat bucal no podrien respirar, i aquest aire que està ple d’impureses, si a sobre es troba en una cavitat bucal plena de bacteris per la manca d’higiene, es sumen els problemes.

Parlem, ens relacionem: si estèticament no estem a gust, el nostre caràcter se’n ressentirà i socialment estarem insegurs. Podem caure en una depressió.

A banda, també està l’halitosi (mal alè), que a la majoria dels casos, es produeix per falta d’higiene.

Les infeccions bacterianes i fúngiques, en alguns casos provocades per càries i malalties de les genives, poden progressar pel torrent sanguini i afectar altres òrgans, empitjorant considerablement el pronòstic de malalties cròniques de base, com són la diabetis, trastorns cardiovasculars, etc.

La salut bucal i periodontal ha de ser una part integrant fonamental del maneig de la diabetis . Sota aquesta premissa, la Societat Espanyola de Periodòncia, la Societat Espanyola de Diabetis i la Federació Espanyola de Diabetis, han posat en marxa un projecte de divulgació titulat «Cuida les teves genives, controla la teva diabetis «.

És de vital importància mantenir una bona higiene dental i bucal i realitzar, almenys, una visita anual al seu dentista de confiança.

Share:

Deja un comentario