La importància de l’alimentació en la salut bucodental.

Tots sabem que mastegar una poma enforteix dents i genives, però també cal recordar que ens aporta fibra, redueix la formació de placa bacteriana i estimula la producció de saliva.

La dieta i la salut tenen una relació recíproca: estem fets del que mengem i tot el que mengem passa per la boca.

Una dieta deficient en vitamina C, calci i vitamina D accelera les malalties periodontals.

Una dieta deficient en vitamina del grup B provoca boqueres, nafres i inflamació de la llengua.

Una malnutrició és difícil de detectar fins que no apareixen signes molt evidents.

Una alimentació adequada és important per al correcte desenvolupament de les dents en els nens i, per fer-los resistents a les càries, necessiten una dieta equilibrada, que proporcioni calci, fòsfor i fluor.

Tot això es troba en el pa, cereals, verdures, fruites, lactis, carn, peix, ous i fruits secs.

És aconsellable limitar el nombre d’àpats, no estar “picant” tot el dia. Els aliments que es consumeixen en els àpats principals alliberen més saliva i aquesta ajuda a reduir l’efecte dels àcids en les dents.

La salut oral i la dieta interaccionen de tal manera, que aquesta influeix en el desenvolupament craniofacial de la mucosa oral, té una influència decisiva en l’aparició de malalties dentals i periodontals i es relaciona amb un terç de càncers de la mucosa oral.

 

Però també hem de tenir en compte que certs aliments poden provocar trastorns dentals si es consumeixen indiscriminadament, per exemple: les fruites molt àcides provoquen erosions en l’esmalt, per la qual cosa s’aconsella esbandir amb aigua després del seu consum per neutralitzar l’acidesa. Els dolços i brioixeria també provoquen canvis que poden induir a càries dentals, pel que s’ha de raspallar les dents després de ingerir-los.

POSA UNA POMA A LA TEVA VIDA ….

Share:

Deja un comentario