Què significa tornar als bons hàbits?

Durant les vacances ens relaxem, en tots els sentits. Deixem enrere les rutines, alterem els horaris, descobrim llocs nous… I descuidem la nostra higiene bucodental. Sovint ens raspallem les dents només per la nit, si hi pensem. A més, durant l’estiu mengem més gelats i dolços, i fem més àpats fora de casa. Tot plegat és normal, però a la llarga pot passar factura a la nostra salut bucal.

Les claus per tornar a la rutina amb el millor somriure

Tornar a la rutina és tornar a uns bons hàbits d’higiene i salut bucodental:

  1. Tornar a la rutina d’higiene habitual. No es tracta d’incorporar nous hàbits que amb el temps abandonarem, perquè no formen part de la nostra rutina diària. Es tracta de reprendre els hàbits que hem abandonat durant les vacances, com rentar-nos les dents entre dos i tres cops al dia. També és important recuperar tècniques que completin el raspallat, com el fil dental.
  2. Recuperar una dieta equilibrada. Després dels excessos de les vacances és important reprendre una dieta sana i equilibrada. Per tal de cuidar el nostre somriure, convé seguir una dieta baixa en sucres i àcids.
  3. Curar les genives. Per evitar que l’estiu passi factura al nostre somriure és molt important controlar l’acumulació de placa dental entre dents i genives. Amb el temps aquesta placa s’endureix i forma tosca, infeccions en el teixit gingival…
  4. Controlar la caries. Una visita al nostre dentista serà clau per detectar les primeres fases de la caries. Detectar-la a temps és fonamental per evitar la pèrdua de la dent.
  5. Neteja dental professional. La tornada a la rutina és un bon moment per realitzar una neteja bucal a la consulta. Amb tècniques mínimament invasives, eliminem les restes de tosca i placa dental acumulades. En una sola sessió obtenim un somriure més brillant i lliure de bacteris.

Per últim, recordar que els experts recomanen visitar al dentista entre 6 i 12 mesos per evitar les malalties de dents, genives i mucoses.

Tornem a la normalitat en els nostres hàbits d’higiene i salut bucal!

Share:

Deja un comentario