6 consells per als que porten ortodòncia

6-consells-per-als-que-porten-ortodoncia

Si acabes de posar-te el teu aparell d’ortodòncia, sigui invisalign o brackets, possiblement sents molèsties, sensació d’estranyesa i fins i tot un lleu dolor. No et preocupis, tot canvi requereix un període d’adaptació i et revelarem tots els consells que donen els nostres ortondoncistes als nostres pacients quan inicien aquest tractament.

Sigui com sigui la teva ortodòncia aquests consells són per a tu

1. Evita les molèsties.

És possible que durant els primers dies et sentis incòmode o fins i tot tinguis una mica de dolor, però no et preocupis perquè és passatger i una vegada que passi, no et donaràs ni compte que la portes!

Pots experimentar sensibilitat en les dents o que t’apareguin nafres en la boca. El dolor dental sol aparèixer els primers dies després de la visita al dentista, o en cas de Invisalign després de la col·locació d’un nou alineador, sense necessitat d’ingerir cap medicament, sent a vegades fins i tot inapreciable. En cas que la molèstia persisteixi, t’aconsellem que consultis amb el teu dentista la possibilitat de prendre medicació analgèsica. Si et surten nafres, pots comprar una crema o pomada amb àcid hialurònic i clorhexidina.

Com evitem les nafres? Et recomanem que beguis molta aigua per a hidratar la mucosa. Pots utilitzar cera dental per a protegir la zona de rascades i, gràcies a la pomada, accelerar el procés de cicatrització.

No obstant això, amb Invisalign notaràs molt menys molèsties que qualsevol tipus de brackets, encara que sí que pots presentar sensibilitat en les dents en els primers 2-3 dies de canvi d’alineador. A més, no provoquen rascades ni nafres. En cas de notar alguna zona aspra, pots polir el cant de l’alineador amb una llima d’ungles, encara que sol ser molt inusual.

2. Digues adeu a la dificultat per a pronunciar algunes paraules.

L’adaptació del teu tractament és de cinc dies a un mes, en major mesura dependrà de si emprem aparatología que ocupi part del paladar. Perquè t’adaptis més ràpid et recomanem llegir en veu alta, parlar o fins i tot cantar. Aquests exercicis poden ajudar-te a una major adaptació.

3. Higiene exhaustiva

Est és el consell més important que des de Dental Soto podem donar-te. Has de prestar molta atenció a la higiene i neteja tant de la teva boca com de l’aparell que portes. Una bona rutina ajudarà a tenir una boca sana durant el tractament.

Normalment, el raspallat sense ortodòncia ha de durar dos minuts, però durant el tractament d’ortodòncia aquest ha de durar entre tres i cinc minuts. Ja que els brackets tendeixen a acumular restes de menjar entre ells, i dificulten una mica la neteja de les teves dents. Pots ajudar-te d’un irrigador bucal o raspall interproximal. Si uses Invisalign, la neteja de les teves dents serà molt més senzilla, encara que també hauràs de netejar l’alineador.

4. Vigila amb el que menges!

Si el teu tractament és amb brackets has d’evitar o restringir alguns aliments ja que són durs o enganxosos, ja que afavoreixen al fet que s’enlairin o trenquin. Com les pipes o un altre tipus de fruita seca, pomes a mossegades, entrepans a mossegades, crispetes etc. No obstant això, si el teu tractament és amb alineadors no tindràs limitacions en els aliments, ja que no existeix la por al despegamiento.

5. Usa els elàstics com t’ensenyem en consulta.

Si el teu tractament requereix d’elàstics intermaxil·lars hauràs d’utilitzar-los el màxim temps possible, per a poder corregir l’oclusió o la teva mossegada tal com t’indiqui la teva ortodoncista.

6. Què faig després de la meva ortodòncia?

Una vegada que has acabat el teu tractament d’ortodòncia es col·locaran uns retenidors fixos i amovibles. Resulta fonamental que acudeixis a les teves revisions anuals perquè el ortodoncista pugui comprovar el correcte manteniment d’aquests, i així poder mantenir el somriure que sempre has desitjat. Per tant, hauràs d’usar-ho el temps indicat per l’especialista. A més, hauràs de cuidar els retenidors perquè et durin el major temps possible.

Recorda que la teva salut és el primer. Si vols tenir el somriure que sempre has somiat demana la teva cita en Dental Soto i els nostres especialistes, et recomanaran el tractament que més s’adapti a tu.

Demana cita i comença ja amb la teva ortodòncia!

Comparteix l'article a les xarxes socials!

TESTIMONIS

Qualitat i atenció de grans professionals amb anys d’experiència a un preu just.

Ampli equip de professionals, horari flexible i instal·lacions modernes

De tracte professional, per a nens i adults. Accepta Mútues. De moment tot correcte

HORARI

Dilluns a Divendres9:00 – 21:00

  937 211 456 – 665 280 780

Demana cita ara! Et truquem!

Tan aviat com puguem ens posarem en contacte per a concertar la teva visita a la nostra Clínica Dental a Sant Quirze del Vallès.