Càmera de detecció precoç del càncer oral

  • En què consisteix la càmara de detecció precoç del càncer oral?

Amb la càmera diagnòstica (sistema VELscope VX) s’explora la cavitat bucal i ens permet detectar lesions que, pel seu poc temps d’evolució, passarien desapercebudes a simple vista permetent marcar l’extensió d’aquelles sospitoses de ser malignes o pre-malignes.

  • La detecció

Des de fa molts anys, el càncer oral s’ha associat a uns factors de risc clarament definits: ser fumador, consumidor habitual d’alcohol, mala higiene oral,… No obstant això, en l’última dècada s’ha produït un canvi en els patrons d’incidència de aquesta malaltia: el càncer oral afecta, cada vegada més, a persones joves que no consumeixen tabac ni alcohol.

La detecció precoç d’aquesta malaltia és fonamental

En la majoria de casos la causa està en la infecció per una de les dues soques de virus de l’papil·loma humà (VPH-16 o HPV-18) que es pot contraure especialment a l’practicar sexe oral.

La detecció precoç d’aquesta malaltia és fonamental per millorar el pronòstic de la mateixa ja que, quan la lesió es fa visible a simple vista pot ja ser massa tard o requerir intervencions altament mutilantes.

La prova té una durada aproximada de 5 minuts i és completament indolora i inofensiva per a la salut.

Demana cita ara! Et truquem!

Tan aviat com puguem ens posarem en contacte per concertar la teva visita a la nostra Clínica Dental a Sant Quirze del Vallès.