Implantologia

  • ¿En què consisteix la implantologia?

L’implant dental és un producte sanitari dissenyat per substituir l’arrel absent i poder col·locar una dent artificial restituint l’anatomia original. Habitualment té forma roscada i està fabricat amb materials biocompatibles que no produeixen reacció de rebuig i permeten la seva unió a l’os.

A l’reposar les dents perdudes per mitjà d’implants, es conserva major quantitat d’os alveolar ja que aquest es reabsorbeix al no rebre cap tipus d’estímul.

IMPLANTS DE TITANI

El més emprat és el de titani per la seva alta estabilitat química i bones propietats de biocompatibilitat. Mecànicament, la seva duresa li permet suportar elevades càrregues oclusals produïdes durant la masticació, i el seu mòdul elàstic és molt semblant a el de l’os. Els implants poden ser fabricats de titani pur, o amb titani en aliatge amb alumini i / o vanadi. Aquest material, permet l’osteointegració de l’implant, sempre que la seva superfície no sigui llisa.

IMPLANTS DE ZIRCONIO

Actualment es considera que l’implant ceràmic de zirconi té un gran potencial per ser usat en l’odontologia moderna, però encara es troba en fase primerenca

Com es realitza la cirurgia?

  • La cirurgia d’implants és ambulatòria, es realitza a la clínica dental amb anestèsia local.
  • Un cop col·locats, els implants han de romandre en descàrrega per facilitar la osteointegració. En alguns casos pot realitzar-se la càrrega immediata, és a dir, col·locació d’implants i de pròtesis en el mateix acte.
  • Després de ser sotmès a un procés d’implantologia dental, el pacient ha de posar especial cura en diversos factors que seran crucials per a la seva recuperació. No fumar, seguir una dieta equilibrada i sense alcohol, evitar l’exercici físic i prendre la medicació prescrita són alguns factors clau per a l’èxit de l’tractament.

Demana cita ara! Et truquem!

Tan aviat com puguem ens posarem en contacte per concertar la teva visita a la nostra Clínica Dental a Sant Quirze del Vallès.