Odontopediatria

  • Les visites dels més petits són fonamentals

La primera visita dels nens a l’dentista és responsabilitat dels pares. Si s’acostumen des de petits a fer revisions periòdiques, quan tinguin algun problema dental sabran afrontar perquè ja estan familiaritzats amb la clínica i el professional.

  • ¿S’han de fer visites amb les dents «de llet»?

Les dents temporals, comunament coneguts com «de llet», són molt importants ja que permeten el correcte desenvolupament dels nens i les seves estructures dentofacials.

La gran majoria dels pares pensa, erròniament, que quan els seus fills tenen encara dents de llet no és necessari acudir a l’odontopediatra. És molt important que es prengui consciència que molts problemes dentals podrien evitar portant a l’infant a l’odontopediatra abans que li surtin les dents definitives.

Les dents de llet són essencials per a una bona nutrició, el desenvolupament de llenguatge, l’autoestima i són els marcadors de posició per a les dents permanents.

Càries dental: La infecció més comuna

La càries dental és la malaltia infecciosa més comuna en la infantesa.

La càries en les dents de llet no és només una malaltia que s’ha de tractar, sinó que, per a molts nens, pot ser severa i pot afectar la masticació i activitats com menjar, dormir, parlar, jugar, etc.

Una càries en una peça temporal causa tant dolor com en una definitiva. Si la càries és profunda i arriba a el nervi, a més de dolor, pot suposar una infecció, provocant que la peça dentària es destrueixi i s’hagi extreure.

  • Quina és la causa principal de la formació de càries en línia en la infància?

  • Alimentació poc equilibrada i amb alts índexs de sucres
  • Permetre que el nadó es quedi dormit amb el biberó Aquest conté sucres que actuen a les dents, permetent la formació de placa bacteriana.

  • Quines són les conseqüències de no tractar les càries a les dents temporals?

  • Retard en l’erupció i malposició de dents permanents, a causa de la pèrdua prematura de les dents temporals, ja que aquests funcionen com a guia per a la seva erupció.
  • Poc desenvolupament en els maxil·lars, amb els consegüents problemes de maloclusió dental.

recien-nacidos-odontopediatria

Tot i que els nounats i els nadons no tenen dents, és important iniciar la higiene de les genives diàriament.

cepillo-de-dientes-odontopediatria

Començar a utilitzar un raspall petit i de truges toves quan erupcionen més dents a la boca.

dientes-limpios-cepillado-odontopediatria

Supervisar i reforçar el raspallat en nens menors de 6 anys per a assegurar una bona tècnica de raspallat.

biberon-odontopediatria

Si el nen fa servir biberó, evitar que es quedi dormit amb el biberó, ja sigui de llet materna, llet artificial o líquids ensucrats. A partir del primer any, ensenyar a l’infant a beure en tassa, a la recerca de substituir el biberó.

chupete-odontopediatria

Evitar endolcir els seus xumets amb mel o amb sucre i evitar la ingesta de sucs de fruites mitjançant biberó

revisiones-periodicas-odontopediatria

Acudir a revisions periòdiques a l’odontopediatra per acostumar el nen i prevenir possibles càries, seguint les tècniques de raspallat i ús de mètodes auxiliars proposades pel odontopediatra.

fluor-dientes-odontopediatria

L’aplicació tòpica de fluor realitzada pel professional és important en la prevenció de la càries.

Demana cita ara! Et truquem!

Tan aviat com puguem ens posarem en contacte per concertar la teva visita a a la nostra Clínica Dental a Sant Quirze del Vallès.