Periodòncia

  • ¿En què consisteix la periodòncia?

La periodòncia és una branca de l’odontologia que tracta les malalties de les genives i de l’os que sosté les dents.

Hi ha dos grans grups de malalties periodontals: la gingivitis i la periodontitis.

GINGIVITIS

Coneixem com gingivitis les malalties que afecten les genives, és a dir, els teixits tous que protegeixen les dents.

PERIODONTITIS

Coneixem per periodontitis un grup d’infeccions que afecten no només l’os que subjecta les dents sinó també altres teixits com el lligament periodontal i el ciment radicular.

La malaltia periodontal, si no es tracta, aboca a una pèrdua irreparable de dents i ossos de suport, a més de contaminació bacteriana a l’torrent sanguini.

TRACTAMENT PER LA GINGIVITIS

En el cas de la gingivitis, el tractament consisteix generalment en fer neteges a la Clínica amb l’instrumental adequat, tenir cura de la higiene bucal a casa mitjançant un raspallat correcte i corregir factors que afavoreixen l’acumulació de bacteris. De vegades, l’ús de substàncies antimicrobianes també és convenienteI

PERIODONTITIS

Pel que fa a la periodontitis, el tractament inicial consisteix també en fer neteges profundes a la Clínica amb l’instrumental adequat, tenir cura de la higiene bucal a casa mitjançant un raspallat correcte i corregir factors que afavoreixen l’acumulació de bacteris i que, per tant, empitjoren la progressió de la malaltia. De vegades, després de la valoració inicial de l’tractament, caldrà fer tractaments quirúrgics encaminats a frenar l’avanç de la malaltia i en la correcció de defectes estètics que hagin pogut sorgir

Un control favorable de la malaltia periodontal requereix un programa orientat a mantenir i millorar els resultats de l’tractament inicial, així com prevenir l’aparició de noves malalties. És una etapa fonamental de l’tractament periodontal i l’única manera d’aconseguir el control de la periodontitis a llarg termini. Per tant, és imprescindible realitzar les revisions i tractaments indicats pel professional.
El tabac és un factor determinant en el pronòstic i l’evolució de la malaltia.

Demana cita ara! Et truquem!

Tan aviat com puguem ens posarem en contacte per concertar la teva visita a la nostra Clínica Dental en Sant Quirze del Vallès.