Ortodòncia

  • ¿En què consisteix la ortodòncia?

L’ortodòncia és l’especialitat de l’odontologia que s’encarrega de prevenir, estudiar, diagnosticar i tractar les alteracions de forma, relació, posició i funció de les dents i les seves estructures òssies.

La correcció de les possibles alteracions es realitza amb la utilització de diferents tipus de forces mitjançant la diferent aparells utilitzada.

És un dels millors mètodes per corregir anomalies de posició de les dents i desenvolupament dels maxil·lars.

No és només una solució estètica sinó també per a la salut: les dents mal alineats són més difícil de netejar i per tant més susceptibles de patir càries i malalties de les genives.

Tipus d’Ortodòncia:

Ortodòncia Invisalign

Es realitza mitjançant una sèrie d’alineadors transparents impresos amb tecnologia 3D. Es retiren per menjar i per realitzar la higiene oral.

Quins avantatges suposa Invisalign respecte a altres tractaments?

Els avantatges del tractament amb Invisalign, a part de la predictibilitat (el disseny i execució dels alineadors es realitza mitjançant un programa informàtic) y els més de 20 anys de tractaments realitzats amb èxit, són:

  • Retirada sense risc de causar lesions d’esmalt

  • No produeix al·lèrgies i es pot practicar esport i tocar instruments de vent
  • Estètics, ja que són pràcticament invisibles

  • Reducció de càries i descalcificacions associades als brackets

  • La higiene no es veu afectada
  • Menor dolor amb el canvi de alineador que amb el canvi d’arc metàl·lic

Aparatologia removible

Son los que permiten ser retirados de la boca por el propio paciente. Ello le permite quitárselos durante la higiene oral y en las comidas.

Aquests aparells, quan tracten problemes dentals, tenen les seves indicacions específiques que no supleixen l’ortodòncia fixa, si bé solucionen algunes maloclusions senzilles amb un cost econòmic inferior i menys molèsties per als pacients.

Aparatologia fixa

Brackets metálicos o estéticos, brackets autoligables y brackets linguales.

  • Quan solen ser emprades?

Solen ser àmpliament emprats com a tractament en dentició temporal (primerenca o infantil), on poden arribar a corregir determinats estats patològics diagnosticats a temps, fins a tal grau que el tractament en la dentició permanent sigui molt específic o fins i tot innecessari.

ayuda-en-accion-logo

A més, a Dental Soto destinem un 1% dels nostres tractaments en ortodòncia a Ajuda en Acció. Gràcies a l’acord de col·laboració signat entre Ajuda en Acció i Dental Soto, la clínica aporta aquest 1% de l’total de l’tractament d’Ortodòncia a el Programa de Suport a la infància i famílies a Espanya.

Demana cita ara! Et truquem!

Tan aviat com puguem ens posarem en contacte per concertar la teva visita a la nostra Clínica Dental a Sant Quirze del Vallès.