Com prevenir i tractar la sensibilitat dental

com-prevenir-i-tractar-la-sensibilitat-dental-clinica-dental-soto

La sensibilitat dental pot ser una condició molt dolorosa i molesta que pot afectar qualsevol persona, independentment de la seva edat o gènere. És un problema comú que afecta moltes persones i pot ser causat per una varietat de factors. En aquest article, explorarem com prevenir i tractar la sensibilitat dental per a millorar la teva qualitat de vida.

Què és la sensibilitat dental?

La sensibilitat en les dents és una condició que causa dolor quan s’exposen a uns certs estímuls, com a aliments o begudes fredes o calentes, aliments àcids o dolços, o fins i tot en raspallar-se les dents. Els símptomes poden variar de lleus a greus i poden afectar un o diverses dents.

Quina causa la sensibilitat en les dents?

La sensibilitat en les dents pot ser causada per una varietat de factors, com l’exposició de la dentina (la capa interna de les dents) a estímuls externs, la recessió de les genives o el desgast de l’esmalt dental. També pot ser causada per l’emblanquiment dental, la càries dental, la malaltia periodontal o el raspallat agressiu.

Com prevenir la sensibilitat dental?

La millor manera de prevenir la sensibilitat en les dents és seguir una bona higiene bucal, incloent raspallar-se les dents dues vegades al dia amb una pasta dental amb fluorur i usar fil dental regularment. També és important evitar el consum excessiu d’aliments i begudes àcids o dolços, com a refrescos, sucs i dolços, ja que poden desgastar l’esmalt dental.

Altres maneres de prevenir la sensibilitat en les dents

 • Usar un raspall de dents amb truges suaus.
 • Evitar raspallar-se les dents amb massa força o freqüència.
 • No mossegar objectes durs com a llapis o gel.
 • Usar una protecció dental si participes en esports de contacte.

Com tractar la sensibilitat dental?

Si ja tens sensibilitat dental, hi ha diverses maneres de tractar-la i alleujar el dolor. Aquí hi ha alguns suggeriments:

1. Utilitzar una pasta dental per a dents sensibles

Les pastes dentals per a dents sensibles contenen ingredients com a nitrat de potassi, fluorur o clorur d’estronci que ajuden a bloquejar els tubs microscòpics en la dentina i reduir la sensibilitat dental. Es recomana usar una pasta dental per a dents sensibles dues vegades al dia.

2. Canviar la dieta

Si la sensibilitat en les dents és causada per aliments o begudes àcids o dolços, és important reduir el seu consum. Tracta d’evitar els aliments que saps que et causen dolor i opta per opcions més saludables.

3. Usar un col·lutori per a dents sensibles

Els col·lutoris per a dents sensibles poden ajudar a reduir la sensibilitat en les dents. Contenen ingredients com a fluorur i nitrat de potassi que ajuden a enfortir l’esmalt dental i reduir la sensibilitat.

4. Raspallar-se les dents correctament

Raspallar-se les dents correctament pot ajudar a reduir la sensibilitat en les dents.

5. Visitar al dentista

Si la sensibilitat en les dents persisteix o és molt greu, és important visitar al dentista. Pot ser necessari realitzar un tractament dental per a tractar la sensibilitat, com un segellament de fissures, una restauració dental o un tractament de conducte.

Com puc cuidar les meves dents i prevenir la sensibilitat dental?

A més de seguir una bona higiene bucal i visitar al dentista regularment, hi ha algunes coses que pots fer per a cuidar les teves dents i prevenir la sensibilitat en les dents:

 • Evita el consum excessiu d’aliments i begudes àcids o dolces.
 • Usa un raspall de dents suau i raspalla les teves dents correctament.
 • Usa fil dental regularment.
 • Usa una protecció dental si practiques esports de contacte.
 • No mosseguis objectes durs com a llapis o gel.

Preguntes freqüents

 1. La sensibilitat dental pot ser un signe de càries dental?
 • Sí, la sensibilitat pot ser un signe de càries dental, però també pot ser causada per altres factors com la recessió de les genives o el desgast de l’esmalt dental.
 1. Quins aliments i begudes han d’evitar-se per a prevenir?
 • És important evitar el consum excessiu d’aliments i begudes àcids o dolços, com a refrescos, sucs i dolços.
 1. És necessari usar una pasta dental per a dents sensibles?
 • Si tens sensibilitat en les dents, és recomanable usar una pasta dental per a dents sensibles per a reduir la sensibilitat.
 1. Com puc saber si tinc sensibilitat dental?
 • Si sents dolor o sensibilitat en les dents quan s’exposen a uns certs estímuls, com a aliments o begudes fredes o calentes, aliments àcids o dolços, o fins i tot en raspallar-se les dents, és possible que tinguis sensibilitat dental.
 1. Què puc fer per a prevenir la sensibilitat en les dents en el futur?
 • Per a prevenir la sensibilitat en les dents en el futur, segueix una bona higiene bucal, evita el consum excessiu d’aliments i begudes àcids o dolços, i visita al dentista regularment per a mantenir les teves dents sanes i fortes.

Tractar la sensibilitat dental

La sensibilitat en les dents pot ser una condició molt dolorosa i molesta, però seguint algunes mesures preventives i tractaments adequats, és possible reduir la sensibilitat i millorar la qualitat de vida. Segueix una bona higiene bucal, redueix el consum d’aliments i begudes àcids o dolços, i visita al dentista regularment per a mantenir les teves dents sanes i fortes.

Comparteix l'article a les xarxes socials!

TESTIMONIS

Qualitat i atenció de grans professionals amb anys d’experiència a un preu just.

Ampli equip de professionals, horari flexible i instal·lacions modernes

De tracte professional, per a nens i adults. Accepta Mútues. De moment tot correcte

HORARI

Dilluns a Divendres9:00 – 21:00

  937 211 456 – 665 280 780

Demana cita ara! Et truquem!

Tan aviat com puguem ens posarem en contacte per a concertar la teva visita a la nostra Clínica Dental a Sant Quirze del Vallès.