Com treure la sensibilitat dental: Tractaments i remeis efectius

com-treure-la-sensibilitat-dental-tractaments-i-remeis-efectius

La sensibilitat dental és un problema comú que afecta moltes persones a tot el món. Si alguna vegada has experimentat un dolor agut o una sensació d’incomoditat en menjar o beure aliments calents, freds, dolços o àcids, és probable que hagis experimentat sensibilitat dental. Afortunadament, existeixen diversos tractaments i remeis efectius que poden ajudar a alleujar aquest problema. En aquest article, explorarem les causes de la sensibilitat dental i proporcionarem consells útils sobre com treure la sensibilitat dental. Continua llegint per a descobrir més!

1. Què és la sensibilitat dental?

La sensibilitat dental és una condició en la qual s’experimenta dolor o sensibilitat en les dents en menjar, beure o fins i tot en respirar aire fred. Aquesta sensació incòmoda pot ser causada per l’exposició de la dentina, la capa interna de les dents que conté terminacions nervioses, a causa de la recessió de les genives o al desgast de l’esmalt dental.

2. Causes de la sensibilitat dental

La sensibilitat dental pot ser causada per diversos factors, entre ells:

 • Recessió de les genives
 • Esmalt dental desgastat
 • Càries dental
 • Esquerdes en les dents
 • Raspallat dental agressiu
 • Consum excessiu d’aliments i begudes àcides

3. Hàbits de raspallat dental per a reduir la sensibilitat

És important adoptar bons hàbits de raspallat dental per a aconseguir com llevar la sensibilitat dental. Aquí hi ha alguns consells:

 • Utilitza un raspall de dents de truges suaus
 • Raspalla suaument amb moviments circulars
 • Evita raspallar-te amb massa força
 • Utilitza pasta de dents especialment formulada per a dents sensibles

4. Ús de pasta de dents per a dents sensibles

Existeixen pastes de dents dissenyades específicament per a tractar la sensibilitat dental. Aquestes pastes contenen ingredients especials que ajuden a bloquejar els túbuls de la dentina exposats, reduint així la sensibilitat. Assegura’t d’utilitzar una pasta de dents recomanada pel teu dentista i seguir les instruccions d’ús.

5. Col·lutori i la seva efectivitat en la sensibilitat dental

L’ús d’un col·lutori adequat pot complementar la teva rutina de cura dental per a reduir la sensibilitat dental. Busca col·lutoris que continguin fluorur, ja que aquest mineral ajuda a enfortir l’esmalt dental i reduir la sensibilitat. Recorda esbandir-te la boca durant el temps recomanat pel fabricant.

6. Aliments i begudes a evitar per a prevenir la sensibilitat dental

Per a prevenir la sensibilitat dental, és recomanable evitar o limitar el consum d’aliments i begudes àcides, com els cítrics, els refrescos carbonatats i el cafè. Aquests aliments i begudes poden erosionar l’esmalt dental i exacerbar la sensibilitat. Opta per opcions més saludables i menys àcides, com a fruites i verdures fresques.

7. Tractaments professionals per a la sensibilitat dental

Si els remeis casolans i els productes de venda lliure no alleugen la teva sensibilitat dental, és recomanable que consultis a un dentista. Els professionals dentals poden oferir-te tractaments especialitzats, com a vernissos de fluorur, segelladors dentals i empastaments de resina, per a reduir la sensibilitat i protegir les teves dents.

8. Trucs casolans per a alleujar la sensibilitat dental

A més dels tractaments professionals, existeixen diversos remeis casolans que pots provar per a alleujar la sensibilitat dental. Aquests inclouen esbandides d’aigua salada, aplicació de gel d’àloe vera en les genives, ús d’oli de clau d’olor i col·lutoris amb col·lutori de fluor diluït.

9. Importància d’una dieta equilibrada per a la salut dental

Una dieta equilibrada exerceix un paper fonamental en la salut dental. Consumir aliments rics en calci, com a productes lactis i verdures de fulla verda, pot enfortir les dents i reduir la sensibilitat. A més, evita els aliments ensucrats i enganxosos que poden contribuir a la càries dental i a la sensibilitat.

10. Com protegir les teves dents sensibles durant el somni

Durant el somni, és possible que estrenyis o grinyolis les dents, la qual cosa pot empitjorar la sensibilitat dental. Per a protegir les teves dents sensibles durant el somni, considera l’ús d’una fèrula dental nocturna. Aquesta fèrula proporciona una barrera protectora entre les dents i ajuda a reduir el desgast de l’esmalt.

11. Raspalls de dents i tècniques recomanades per a dents sensibles

El tipus de raspall de dents que utilitzes i la tècnica de raspallat poden influir en la sensibilitat dental. Opta per un raspall de dents de truges suaus i raspalla amb moviments suaus i circulars. Evita raspallar-te amb massa força, ja que això pot desgastar l’esmalt dental i augmentar la sensibilitat.

12. Hàbits alimentosos que promouen la salut dental

A més d’evitar aliments àcids, existeixen hàbits alimentosos que promouen la salut dental i redueixen la sensibilitat. Mastegar aliments rics en fibra, com a pomes i pastanagues, estimula la producció de saliva, la qual cosa ajuda a neutralitzar els àcids i enfortir les dents. També és recomanable beure suficient aigua per a mantenir la boca hidratada.

13. Importància de les visites regulars al dentista

Les visites regulars al dentista són essencials per a mantenir una bona salut dental i prevenir la sensibilitat. Els dentistes poden identificar problemes dentals primerencs, com a càries o malaltia de les genives, i brindar el tractament adequat. A més, realitzen neteges professionals que eliminen la placa i el carrall, reduint la sensibilitat.

14. Cura dental adequada per a prevenir la sensibilitat dental en nens

És important ensenyar als nens la cura dental adequada des d’una edat primerenca per a prevenir la sensibilitat dental. Assegura’t que els teus fills es raspallin les dents correctament, utilitzin fil dental i evitin el consum excessiu d’aliments i begudes ensucrades. A més, programa visites regulars al dentista per a un control i tractament preventiu.

15. Consells addicionals per a mantenir un somriure lliure de sensibilitat

Aquí hi ha alguns consells addicionals per a mantenir un somriure lliure de sensibilitat:

 • Evita fumar i el consum excessiu d’alcohol.
 • Utilitza protectors bucals en practicar esports de contacte.
 • Controla l’estrès, ja que el bruxisme pot contribuir a la sensibilitat dental.
 • Evita els emblanquiments dentals casolans, ja que poden agreujar la sensibilitat.
 • Utilitza raspalls de dents i sedes dentals suaus per a evitar danyar les dents i les genives.

La sensibilitat dental pot ser una molèstia, però no ha de controlar la teva vida. Amb els tractaments i remeis adequats, pots alleujar, prevenir solucionar com llevar la sensibilitat dental. Recorda seguir una bona rutina de cura dental, adoptar hàbits alimentosos saludables i visitar regularment al teu dentista. Mantingues un somriure radiant i lliure de sensibilitat!

Preguntes freqüents

 1. És normal experimentar sensibilitat dental després d’un emblanquiment dental? Sí, és comú experimentar sensibilitat dental després d’un emblanquiment dental. Aquesta sensibilitat sol ser temporal i desapareix amb el temps.
 2. Quant temps triga a desaparèixer la sensibilitat dental? El temps que triga a desaparèixer la sensibilitat dental pot variar d’una persona a una altra. En general, pot portar des d’uns dies fins a diverses setmanes.
 3. La sensibilitat dental pot ser un signe d’un problema dental més greu? En alguns casos, la sensibilitat dental pot ser un signe d’un problema dental subjacent, com una càries o una malaltia de les genives. Si la sensibilitat persisteix o empitjora, és recomanable consultar a un dentista.
 4. El consum de begudes calentes o fredes empitjora la sensibilitat dental? Sí, el consum de begudes calentes o fredes pot empitjorar temporalment la sensibilitat dental. Evita aquestes begudes o consumi-les a temperatura ambient per a reduir la sensació de dolor.
 5. La sensibilitat dental és hereditària? No, la sensibilitat dental no és hereditària. No obstant això, uns certs factors genètics poden influir en la predisposició d’una persona a desenvolupar sensibilitat dental.

Comparteix l'article a les xarxes socials!

TESTIMONIS

Qualitat i atenció de grans professionals amb anys d’experiència a un preu just.

Ampli equip de professionals, horari flexible i instal·lacions modernes

De tracte professional, per a nens i adults. Accepta Mútues. De moment tot correcte

HORARI

Dilluns a Divendres9:00 – 21:00

  937 211 456 – 665 280 780

Demana cita ara! Et truquem!

Tan aviat com puguem ens posarem en contacte per a concertar la teva visita a la nostra Clínica Dental a Sant Quirze del Vallès.