Com triar un raspall de dents per a la teva ortodòncia?

raspall-de-dents-per-a-la-teva-ortodoncia-clinica-dental-soto-sant-quirze-del-valles

Una de les majors preocupacions de dentistesortodoncistes i per descomptat, dels pacients, és com mantenir la correcta higiene dental amb ortodòncia. Els brackets i filferros conformen elements que afavoreixen l’acumulació d’aliments en els espais interdentals. És per això que és necessari un bon raspall de dents per a la teva ortodòncia que aconsegueixi una correcta neteja dental.

Els tractaments curatius de càries i malalties periodontals durant el tractament d’ortodòncia, solen ser una mica més complicats. A més, les malalties dentals poden retardar o afectar els seus resultats. La correcta eliminació de les restes d’aliments de la superfície dental i els espais interdentals és fonamental per a una neteja efectiva.

L’ús adequat del raspall de dents, els col·lutoris bucals i la visita regular al dentista, forma la tríada de la higiene bucodental. No obstant això, durant els tractaments d’ortodòncia, especialment durant la col·locació d’ortodòncia fixa o brackets, el procés de raspallat pot complicar-se.

Els raspalls de dents tradicionals tenen un disseny que permet l’escombratge dels aliments sobre una superfície llisa. Aquest procés pot veure’s afectat pels obstacles físics que representen els brackets i els filferros d’ortodòncia.

És per aquesta raó que s’han dissenyat una sèrie de raspalls dentals especialment dissenyats per a usar-se amb aparells d’ortodòncia. Aquests raspalls tenen una estructura que permet fer una neteja eficient sense maltractar els aparells i òbviament, les peces dentals. Vegem els millors raspalls per a una millor neteja amb ortodòncia fixa.

3 claus dels raspalls per a ortodòncia

Durant l’ortodòncia el filferro, el bracket i l’adhesiu que el sosté a la dent, formen una barrera que atrapa restes d’aliments. Aquestes restes, per processos de descomposició generen bacteris que a poc a poc penetren la superfície dental i eventualment afecten la seva salut.

Les càries, gingivitis i altres malalties periodontals poden posar en risc l’estabilitat dental. Eliminar cada partícula atrapada entre l’aparell i les dents és fonamental. De la mateixa manera, l’eliminació d’aliments entre les dents i en la base de les genives. Per a això, el millor és usar:

1- Raspalls elèctrics oscil·lants

Els raspalls elèctrics recarregables amb capçals oscil·lants i graduables són els ideals per a penetrar en els espais entre l’aparell i la dent. Aquests raspalls tenen potències i velocitats graduables pel que són amigables amb els aparells d’ortodòncia.

No comprometen la integritat de filferros, brackets o adhesius, la qual cosa pot retardar el tractament o crear lesions en la part interior de la boca. És important triar capçals amb altures diferents, truges de diferents resistències i hem de recordar canviar-los d’acord amb les indicacions del dentista.

2- Raspalls interdentals

Els raspalls interdentals són l’instrument perfecte per a eliminar les restes d’aliments que queden en els espais entre les dents. Aquests raspalls poden netejar els espais interdentals sense lesionar la dent o la geniva. Per descomptat, les seves estructures són innòcues amb l’aparell d’ortodòncia, per la qual cosa no representen cap risc.

Hem de triar aquells raspalls amb capçals en punta de llança i truges suaus que permetin obrir-se pas entre les dents sense lesionar les genives. Petites laceracions en els espais interdentals poden ser focus de creixement bacterià.

3- Irrigadors dentals

Molt similar a l’aparell usat pel dentista en el seu gabinet. Els irrigadors dentals expulsen aigua a una certa pressió i ajuda a eliminar les restes microscòpiques d’aliments entre les dents. Aquest equip ha de tenir pressions i seqüències graduables per a una neteja efectiva i sobretot, segura. Alguns irrigadors poden barrejar-se amb col·lutoris per a fer encara més eficient la neteja.

És molt important que tots els raspalls, equips o aparells que anem a usar durant el tractament d’ortodòncia hagin de ser revisats pel ortodoncista. A més, hem de seguir els consells dels millors professionals sobre ortodòncia a Sant Quirze del Vallès.

Comparteix l'article a les xarxes socials!

TESTIMONIS

Qualitat i atenció de grans professionals amb anys d’experiència a un preu just.

Ampli equip de professionals, horari flexible i instal·lacions modernes

De tracte professional, per a nens i adults. Accepta Mútues. De moment tot correcte

HORARI

Dilluns a Divendres9:00 – 21:00

  937 211 456 – 665 280 780

Demana cita ara! Et truquem!

Tan aviat com puguem ens posarem en contacte per a concertar la teva visita a la nostra Clínica Dental a Sant Quirze del Vallès.