Els beneficis de besar per a la salut bucal

beneficis-de-besar-clinica-dental-soto-dentista-sant-quirze-del-valles

Quan parlem dels beneficis de besar, sens dubte, besar és una de les accions més plaents de la vida. A través del petó donem i rebem afecte, amor i afecte. Però, coneixes tots els beneficis de besar?

És normal parlar dels beneficis físics, emocionals, d’autoestima, etc. de besar… però el que no se sol comentar és els beneficis de besar per a la salut bucodental.

Importància dels petons per a la salut bucal

En primer lloc, a més de ser una manifestació emocional, el petó de parella produeix una sèrie de respostes físiques que afecten a tot el cos. Per a això, també en la boca.

  1. Disminueixen la pressió arterial: Besar és un relaxant natural perquè ajuda a alliberar hormones que combaten l’estrès com la serotonina, la dopamina i l’oxitocina. Les conegudes com a “hormones de la felicitat” poden reduir l’estrès, la tensió i l’ansietat i millorar l’estat d’ànim i la salut física. Segons alguns estudis, diverses malalties són causades per aquestes malalties, com la periodontitis, l’herpes, les aftas, Bruximo… i totes elles poden reduir-se besant.
  2. Besar prevé la càries dental.. Es produeix massa saliva en la boca quan ens besem. La saliva actua com a regulador del pH, la qual cosa augmenta els nivells de sals minerals, proteïnes i electròlits que ajuden a eliminar els àcids que provoquen les càries. També ajuda a reconstruir l’esmalt dental, la qual cosa és important per a prevenir les càries.
  3. Besar ens protegeix d’infeccions. Besar provoca un intercanvi molt important de bacteris en la saliva de l’altre. Aquest intercanvi, a més de les secrecions hormonals produïdes en el cos, també ajuda en la producció d’anticossos, que ajuden a estimular el sistema immunològic d’una persona.
  4. Besar alleuja el dolor. Com hem dit anteriorment, quan ens besem es produeix una dilatació dels vasos sanguinis que fa que baixi la pressió arterial. Això, unit a l’alliberament de endorfinas (una altra de les hormones de la felicitat) fan que baixi la sensació de dolor, ja sigui muscular, de cap o, perquè no, bucal. Els petons són un analgèsic natural.
  5. Besar és bo per a l’autoestima.Els petons reflecteixen un aspecte emocional súper necessari per a l’ésser humà: sentir-se volgut. Besar és una manera de donar però també de rebre amor i afecte i això va lligat íntimament amb el nostre autoestima. A més, alguna cosa que també influirà en el nostre autoestima i en el fet de veure’ns millor, és que quan besem cremem calories i posem a treballar tots els músculs de la cara i el coll. Tot això actua com a mètode antienvelliment, ja que evita les temudes arrugues.

Salut bucal per a besar més i millor

Per totes aquestes raons és pel que considerem tan important el fet de tenir una bona salut bucodental. I dins de la salut bucodental, també incloem l’aspecte estètic que és el que normalment fa mossa en l’autoestima.

Encara que us hem comptat els beneficis i el poder curatiu que té besar, tot això no és possible si els petons no es donen amb una boca sana. Existeixen moltes malalties que es transmeten per boca, a través de la saliva. Per això, pel bé nostre i pel de la persona que besem hem de mantenir sempre una bona higiene bucal i les nostres revisions amb el dentista al dia.

Si a més tens problemes amb peces perdudes, les dents desalineades, maloclusió, taques dentals, etc. i et suposa un problema de confiança i autoestima, has de saber que hi ha múltiples formes i tractaments per a ajudar-te a solucionar aquests problemes. Ah! I recorda que també es besa després de la jubilació, ja tinguis 70, 80, 90 o 100 anys. Cal besar-se sempre pel que la teva boca i la teva salut bucodental no poden ser un impediment per a gaudir de tan bo com proporciona un bon petó.

Per això no dubtis a demanar la teva cita en la nostra clínica dental a Sant Quirze del Vallès. Tindràs la solució perfecta perquè els teus petons acabin amb un somriure

Comparteix l'article a les xarxes socials!

TESTIMONIS

Qualitat i atenció de grans professionals amb anys d’experiència a un preu just.

Ampli equip de professionals, horari flexible i instal·lacions modernes

De tracte professional, per a nens i adults. Accepta Mútues. De moment tot correcte

HORARI

Dilluns a Divendres9:00 – 21:00

  937 211 456 – 665 280 780

Demana cita ara! Et truquem!

Tan aviat com puguem ens posarem en contacte per a concertar la teva visita a la nostra Clínica Dental a Sant Quirze del Vallès.