Exodòncia: guia detallada sobretot el que necessites saber

exodoncia-guia-detallada-sobretot-el-que-necessites-saber-clinica-dental-soto-sant-quirze-del-valles

¿Què és l’exodòncia?

L’exodòncia és un procediment quirúrgic que implica l’extracció d’una dent de la boca i es duu a terme en situacions en les quals una dent està causant problemes o pot causar problemes en el futur.

Abans de realitzar una extracció dental, els nostres professionals en l’àrea de cirurgia bucal et realitzessin l’avaluació mèdica exhaustiva per a assegurar-se que aquestes apte per al procediment i t’informessin sobre els detalls pertinents de l’extracció.

En cas de fòbia als procediments quirúrgics podem oferir-te la sedació conscient intravenosa, una tècnica d’anestèsia que permet la relaxació completa del pacient reduint al màxim el estrés que això pot generar.

Indicacions

Hi ha diverses raons per les quals un dentista pot recomanar una exodòncia. Algunes de les indicacions més comunes inclouen:

  • Dents que no poden sortir completament: en alguns casos, les dents poden estar atrapats sota les genives o os, la qual cosa impedeix que surtin completament. Això pot provocar dolor, inflor i altres problemes.
  • Càries avançades: si una càries ha avançat massa, pot ser que no sigui possible reparar la dent. En aquests casos, l’exodòncia pot ser necessària.
  • Problemes amb els queixals del judici: els queixals del judici solen sortir en l’adolescència o en l’edat adulta primerenca i poden causar dolor i incomoditat. Si els queixals del judici no tenen suficient espai per a sortir correctament, és possible que hagin de ser extretes.
  • Infeccions: si una infecció dental no es tracta correctament, pot provocar la necessitat d’una exodòncia. Això es deu al fet que la dent pot estar tan danyat que ja no és possible reparar-ho.

Com es realitza una exodòncia?

El procediment d’exodòncia generalment es realitza en un consultori dental per un dentista o un cirurgià oral. Aquí et presento els passos generals que se segueixen durant una exodòncia:

  1. Anestèsia: El primer pas és l’aplicació d’anestèsia local en la zona on es realitzarà l’extracció per a adormir la zona.
  2. Elevació de la dent: El dentista usarà una eina especial per a afluixar la dent i fer alçaprem per a separar-lo de l’os i el teixit circumdant.
  3. Extracció de la dent: Una vegada que la dent està prou afluixat, s’extreu amb cura de l’alvèol dental (el buit en l’os que sosté la dent).
  4. Compressió: Després de l’extracció, s’aplica una compresa de gasa estèril en el lloc de l’extracció per a detenir el sagnat.
  5. Sutura: Si és necessari, es pot suturar la ferida tancant les vores del teixit gingival per a promoure la curació.
  6. Instruccions postoperatòries: El dentista proporcionarà instruccions detallades sobre com cuidar la ferida després de l’exodòncia, com evitar esbandir-se la boca amb força, evitar menjar aliments durs i calents, i prendre analgèsics per a alleujar el dolor.

És important tenir en compte que el procés exacte de l’exodòncia pot variar segons la complexitat del cas. En alguns casos, pot ser necessari realitzar una incisió en el teixit per a accedir a la dent o tallar la dent en seccions per a extreure’l. A més, l’ús de sedació conscient o anestèsia general pot ser necessari en casos d’extraccions complicades.

An Clínica Dental Soto, el pacient obté la millor cura per part dels nostres anestesistes i el confort durant la intervenció és molt millor.

Comparteix l'article a les xarxes socials!

TESTIMONIS

Qualitat i atenció de grans professionals amb anys d’experiència a un preu just.

Ampli equip de professionals, horari flexible i instal·lacions modernes

De tracte professional, per a nens i adults. Accepta Mútues. De moment tot correcte

HORARI

Dilluns a Divendres9:00 – 21:00

  937 211 456 – 665 280 780

Demana cita ara! Et truquem!

Tan aviat com puguem ens posarem en contacte per a concertar la teva visita a la nostra Clínica Dental a Sant Quirze del Vallès.