La primera visita dels nens al dentista, responsabilitat dels pares

la-primera-visita-dels-nens-al-dentista-responsabilitat-dels-pares

En la primera visita dels nens al dentista, la gran majoria dels pares pensa, erròniament, que quan els seus fills tenen encara dents de llet no és necessari acudir a l’odontòleg. És important que es prengui consciència que molts problemes dentals podrien evitar-se portant al nen a l’odontòleg abans que li surtin les dents definitives.

La primera visita dels nens al dentista, responsabilitat dels pares. Si una dent de llet té càries, s’ha d’empastar?

Per descomptat que sí. Una càries en una peça temporal causa al nen tant de dolor com en una definitiva. Si la càries és profunda arriba al “nervi”, a més del dolor, li causa una infecció. Si el nen continua sense atenció, la peça dentaria es destrueix i cal extreure-la. Segons l’edat es col·loca un mantenidor d’espai per a la peça definitiva. No existeix més ben mantenidor d’espai que la peça natural, per això és fonamental que ho pares es preocupin que les dents de llet romanguin sans fins que arribi el moment de recanvi.

Quan deu el nen començar a raspallar-se les dents de llet?

La higiene dental dels nens ha de començar des de l’erupció de la primera dent de llet, que sol succeir als 6 mesos d’edat. Han de ser els pares els encarregats de realitzar la higiene. Quan el nen és capaç d’utilitzar un raspall infantil, encara que ja sàpiga fer-ho bé, encara és un joc per a ell. Així que els pares han d’ocupar-se que adquireixin l’hàbit de raspallar-se almenys dues vegades al dia, completant ells la correcta higiene. És important destacar que en aquesta etapa les pastes per a nens no són indispensables, sinó simplement un reclam per als petits. L’important és el raspallat i que el nen s’acostumi a fer-lo. Els pares han de predicar amb l’exemple.

Quan és aconsellable portar al nen a la seva primera revisió odontològica?

Les revisions han de fer-se una vegada completada la dentició primària. És a dir quan han sortit totes les dents de llet. Les visites a l’odontòleg tenen entre els seus objectius llevar les “pors al dentista”, convertir-lo en un costum, per a “prevenir” i no sols per a “curar”. Les revisions s’aconsellen cada 6 mesos.

Quina és la fi de les revisions periòdiques?

Que el nen es familiaritzi amb els instruments i aparells odontològics, que se senti còmode i vagi agafant confiança en la consulta. Cal explicar-los a cada moment el que se li farà i perquè. Els nens copien les conductes dels pares. Si perceben que aquests van al dentista preocupats o amb por, ells ho mimetitzaran. La majoria dels nens que acudeixen a les consultes per a revisions periòdiques des que són petits, es converteixen en el futur en excel·lents pacients a l’hora dels tractaments, ja que vénen confiats amb el professional i disposats a col·laborar amb ell.

Comparteix l'article a les xarxes socials!

TESTIMONIS

Qualitat i atenció de grans professionals amb anys d’experiència a un preu just.
Ampli equip de professionals, horari flexible i instal·lacions modernes
De tracte professional, per a nens i adults. Accepta Mútues. De moment tot correcte

HORARI

Dilluns a Divendres9:00 – 21:00

  937 211 456 – 665 280 780

Demana cita ara! Et truquem!

Tan aviat com puguem ens posarem en contacte per a concertar la teva visita a la nostra Clínica Dental a Sant Quirze del Vallès.