Preguntes amb la Dra. MD. Soto

preguntes-amb-la-dra-md-soto

Per què és tan important per a la nostra salut general una bona salut bucodental?

La Dra. MD. Soto respòn que, en la nostra cavitat bucal coexisteixen famílies de bacteris i altres germens en perfecta armonia, però quan es produeix una alteració d’aquesta flora és quan sobrevenen les malalties, com ara la càries i la malaltia periodontal.

L’excés de sucres provoca un atac àcid dels bacteris que causa la càries dental. La falta d’higiene incideix en el desenvolupament d’altres gèrmens, que produeixen gingivitis (inflamació de les genives) i, si aquesta persisteix, es transforma en periodontitis (destrucció del lligament que subjecta la dent a l’os). Tot això, si no es tracta, porta irremeiablement a la pèrdua de les dents. Hem de considerar aquestes malalties com a infeccioses i que, pel torrent sanguini, poden provocar altres a distància. D’aquí la importància de tractar-les a temps, amb una bona higiene, alimentació equilibrada i visita regular al dentista, que és qui, mitjançant exploració bàsica i radiografies, pot fer un diagnòstic precoç.

S’han posat de moda els aparells d’ortodòncia tant en nens com en adults. És realment necessari?

Per descomptat. Una persona pot necessitar un tractament ortodontic independentment de la seva edat. Una correcta alineació dentària i una bona oclusió afavoreixen la masticació i, per tant, una bona digestió.

A més, facilita la higiene, que sabem l’important que és per a la nostra salut. L’ortodòncia primerenca en els nens pot impedir que es desenvolupin defectes majors perquè podem modificar la forma i la grandària de les dents. I en adults, amb l’aparició de l’ortodòncia invisible INVISALIGN, també ajudem a millorar la funció i l’estètica. El nombre de pacients d’edat adulta que sol·liciten aquest tipus de tractament està creixent de manera exponencial, ja que és extraible, còmode i a penes perceptible, factors decisius a l’hora de triar aquest tipus de tractament.

Els artistes sempre tenen unes dents boniques i molt blanques. Això es pot aconseguir?

La Dra. MD. Soto respòn que, naturalment. Podem aconseguir unes dents mes blancs mitjançant una tècnica que es realitza en consulta, que és l’emblanquiment dental amb llum de llum freda que, en una sessió, pot aclarir de 2 a 3 tons el color basi, encara que sempre dependrà de l’esmalt del pacient a tractar. Pot millorar, fins i tot, en pacients amb descoloració, com per exemple les tetraciclinas. Però si això no ens deixa del tot convençuts, podem optar per realitzar unes carilles sobre les nostres dents, que poden ser de diferents materials (resina, ceràmica,…) i amb diferents tècniques, bé sigui rebaixant la dent, o superposades a la dent. En aquest últim cas, utilitzo les carilles Lumineers, ja que són d’un gruix mínim 0,3 mm., similar a una lent de contacte.

Totes aquestes opcions milloren el color i la forma de la dent. L’elecció depèn de les necessitats del pacient.

Comparteix l'article a les xarxes socials!

TESTIMONIS

Qualitat i atenció de grans professionals amb anys d’experiència a un preu just.
Ampli equip de professionals, horari flexible i instal·lacions modernes
De tracte professional, per a nens i adults. Accepta Mútues. De moment tot correcte

HORARI

Dilluns a Divendres9:00 – 21:00

  937 211 456 – 665 280 780

Demana cita ara! Et truquem!

Tan aviat com puguem ens posarem en contacte per a concertar la teva visita a la nostra Clínica Dental a Sant Quirze del Vallès.