Quan treure un queixal del seny?

quan-treure-un-queixal-del-seny-clinica-dental-soto

Els queixals del seny, també conegudes com a tercers molars, són les últimes dents a aparèixer en la boca. Sovint, la seva erupció causa problemes i requereix la seva extracció. En aquest article, explorarem quan és necessari treure un queixal del seny i proporcionarem informació útil per a aquells que puguin estar enfrontant aquesta situació.

1. Què són els queixals del seny?

Els queixals del seny són els últims molars que apareixen en la boca, generalment entre els 17 i 25 anys d’edat. Sovint, les persones tenen quatre queixals del seny, una en cada cantonada de la boca. No obstant això, algunes persones poden tenir menys o fins i tot cap queixal del judici.

2. Problemes comuns associats amb els queixals del seny

L’erupció dels queixals del seny pot causar una sèrie de problemes dentals i de salut. Aquests problemes inclouen la falta d’espai en la boca per a acomodar els queixals del judici, l’erupció parcial o desviada dels queixals, la inflamació de les genives i la infecció.

3. Quan s’han d’extreure els queixals del judici?

No tots els queixals del judici necessiten ser extretes. No obstant això, hi ha situacions en les quals l’extracció és recomanada pels dentistes. Alguns casos en els quals s’ha de considerar l’extracció dels queixals del judici són els següents:

3.1: Falta d’espai en la boca

Quan la grandària de la mandíbula no és suficient per a acomodar els queixals del seny, aquestes poden quedar atrapades parcialment sota les genives. Això pot causar dolor, infecció i mal a les dents adjacents.

3.2: Erupció parcial o desviada

Si un queixal del seny només erupciona parcialment o es desvia de la seva posició normal, pot ser difícil de netejar adequadament. Això pot portar a l’acumulació de placa bacteriana, infeccions recurrents i malaltia periodontal.

3.3: Dolor i infecció

Els queixals del seny impactades o infectades poden causar dolor intens i malestar. La infecció pot propagar-se a altres àrees de la boca i generar complicacions greus.

3.4: Mal a les dents adjacents

Els queixals del seny poden exercir pressió sobre les dents adjacents a mesura que intenten emergir, la qual cosa pot resultar en danys a aquestes dents, desalineació i maloclusió.

4. Símptomes de problemes amb els queixals del seny

És important estar atent als símptomes que poden indicar problemes amb els queixals del judici. Alguns símptomes comuns inclouen:

  • Dolor o sensibilitat en la zona dels queixals del judici.
  • Inflamació de les genives al voltant dels queixals del judici.
  • Dolor en obrir la boca o en mastegar.
  • Mal alè persistent o mal sabor en la boca.
  • Mal de cap o dolor d’oïda en un sol costat.

Si experimentes algun d’aquests símptomes, és recomanable buscar atenció dental per a una avaluació adequada.

5. Procés d’extracció dels queixals del seny

L’extracció dels queixals del judici generalment es realitza en la clínica dental baix anestesia local o sedació conscient. El procediment pot variar depenent de la posició dels queixals i la complexitat del cas.

Després de l’extracció, és possible que experimentis inflor i molèsties durant els primers dies. Un dels nostres dentistes et proporcionarà instruccions detallades sobre com cuidar la zona d’extracció i quins aliments evitar durant la recuperació.

6. Cura postoperatòria després de l’extracció

És fonamental seguir les instruccions d’un dels nostres dentistes per a una cura postoperatòria adequada. Algunes pautes generals inclouen:

  • Aplicar gel en l’àrea per a reduir la inflor.
  • Prendre analgèsics receptats segons les indicacions per a controlar el dolor.
  • Evitar col·lutoris vigorosos i beure amb palleta.
  • Mantenir una bona higiene bucal, evitant raspallar la zona d’extracció durant les primeres 24 hores.

7. Preguntes freqüents

Dol extreure els queixals del judici?

Treure un queixal del seny generalment es realitza baix anestesia local o sedació conscient, la qual cosa garanteix que no sentis dolor durant el procediment. No obstant això, és possible que experimentis molèsties i sensibilitat durant la recuperació.

Quant temps porta recuperar-se després de l’extracció?

La recuperació després de l’extracció dels queixals del judici pot variar segons el cas. En general, porta uns pocs dies perquè la inflor i el malestar desapareguin completament.

Puc tornar a treballar o estudiar després de l’extracció?

Depenent de la complexitat del cas i la naturalesa del teu treball o estudi, és possible que necessitis prendre un o dos dies de descans després de l’extracció. El teu dentista podrà proporcionar-te una recomanació més precisa.

Tots necessiten extreure els queixals del judici?

No totes les persones necessiten extreure els seus queixals del judici. No obstant això, és important sotmetre’s a avaluacions regulars amb el teu dentista per a avaluar la necessitat d’extracció segons el teu cas individual.

Quan puc tornar a menjar aliments sòlids després de l’extracció?

El teu dentista et donarà instruccions específiques sobre la dieta després de treure un queixal del seny. En general, es recomana començar amb aliments tous i després avançar gradualment cap a una dieta normal a mesura que et sentis còmode.

Si experimentes problemes amb els teus queixals del seny, és important consultar al teu dentista per a una avaluació adequada i un pla de tractament personalitzat.

Aconsegueix accés ara a l’atenció dental de qualitat!

Comparteix l'article a les xarxes socials!

TESTIMONIS

Qualitat i atenció de grans professionals amb anys d’experiència a un preu just.

Ampli equip de professionals, horari flexible i instal·lacions modernes

De tracte professional, per a nens i adults. Accepta Mútues. De moment tot correcte

HORARI

Dilluns a Divendres 9:00 – 21:00

  937 211 456 – 665 280 780

Demana cita ara! Et truquem!

Tan aviat com puguem ens posarem en contacte per a concertar la teva visita a la nostra Clínica Dental a Sant Quirze del Vallès.