¿Què és la xerostomia?

que-es-la-xerostomia-o-sequedat-bucal

La sequedat bucal, també coneguda com xerostomia, és un problema comú. No sols és molest, sinó que pot provocar futurs problemes de salut bucodental.

Quan tens la boca seca, el teu cos produeix menys saliva del normal. Això fa que la boca se senti seca i pot dificultar el sabor o la deglució dels aliments.

La sequedat bucal pot deure’s a moltes causes, com els medicaments que redueixen la producció de saliva, l’estrès o l’ansietat, els problemes de sinusitis, la deshidratació, el consum de cigarrets o tabac de mastegar (o l’ús de productes de tabac sense fum), algunes malalties com la síndrome de Sjogren o el lupus eritematós, o la radioteràpia per al tractament del càncer.

Si tens la boca seca durant més de dues setmanes i experimentes dolor en empassar o tens dificultats per a parlar amb claredat, acudeix al teu dentista immediatament perquè poden ser signes de càncer en la boca o la gola.

A curt termini, la sequedat bucalxerostomia pot provocar molèsties i una major probabilitat de sofrir càries. A llarg termini, també pot provocar greus problemes de salut, com s’ha descrit anteriorment. Com a professionals de l’odontologia, fem tot el possible per a prevenir aquests efectes duradors educant als nostres pacients sobre els perills de la sequedat bucal i animant-los a prendre mesures.

Per a un nombre cada vegada major de persones, la idea de no poder gaudir del menjar sense experimentar alguns símptomes bastant incòmodes és inquietant. Al cap i a la fi, de què serveix esforçar-se tant si no es pot gaudir del resultat final? Per sort, hi ha mesures que podem prendre per a evitar la sequedat bucal. Usar el fil dental i raspallar-se les dents amb regularitat, no beure massa cafè o alcohol i visitar al dentista segons el que es preveu poden ser mesures preventives per a garantir que no experimentem aquest problema en el futur.

I si comencem a experimentar els símptomes de la sequedat bucal, hi ha coses que podem fer, com utilitzar un substitut de la saliva o mastegar xiclets sense sucre: la nostra salut bucal és a les nostres mans!

Comparteix l'article a les xarxes socials!

TESTIMONIS

Qualitat i atenció de grans professionals amb anys d’experiència a un preu just.

Ampli equip de professionals, horari flexible i instal·lacions modernes

De tracte professional, per a nens i adults. Accepta Mútues. De moment tot correcte

HORARI

Dilluns a Divendres9:00 – 21:00

  937 211 456 – 665 280 780

Demana cita ara! Et truquem!

Tan aviat com puguem ens posarem en contacte per a concertar la teva visita a la nostra Clínica Dental a Sant Quirze del Vallès.