Quines edats atén un odontopediatra?

quines-edats-atén-un-odontopediatra-clinica-dental-soto-sant-quirze-del-valles

L’odontopediatria és la branca de l’odontologia que s’ocupa de l’estudi, atenció i cura de les dents i genives dels nens des dels 6 mesos fins als 14 anys d’edat. La persona que s’ocupa dels teus fills es diu odontopediatra.

Si el teu fill no ha vist al dentista prou d’hora, veure al dentista per primera vegada pot significar molt d’estrès per a ell. No obstant això, aquest especialista et permet superar les teves pors utilitzant estratègies i tècniques de distracció i confiança.

A continuació, et direm quina és la diferència entre un odontopediatra i un odontòleg general. A més, et recomanem els grans beneficis i els inavaluables avantatges que el teu fill rebi atenció especialitzada des del primer any de vida.

La diferència entre un odontopediatra i un dentista general

Els dentistes que tracten als nens s’especialitzen en odontologia infantil i psicologia infantil. Trobem les següents diferències entre aquesta especialitat i l’odontologia general:

 • Els dentistes pediàtrics reben educació i capacitació en una varietat d’àrees d’especialitat, com a odontologia infantil, creixement i desenvolupament infantil, i més.
 • Les butaques dentals són més còmodes i menys voluminosos amb instruments i equips adaptats a la grandària i necessitats del nen, amb instruments concordes a la seva anatomia.
 • Adaptar la teràpia al comportament i edat de cada pacient.
 • Identifica els requisits d’ortodòncia des del principi i coordina amb el seu ortodoncista perquè el seu petit rebi un bon tractament.

Com a tal, els especialistes en odontologia general consulten a adults en un entorn amb característiques d’hospital. Realitza valoracions i entrevistes per a proporcionar el diagnòstic i tractament adequat a cada cas.

Alguns pares volen que els seus fills vegin a un especialista dental pediàtric fins que compleixi els 18 anys. Uns altres, per part seva, decideixen que sigui fins que es completa la dentició permanent, entre els 12 i 13 anys.

Sigui com sigui la teva decisió, en la nostra clínica oferim serveis d’Odontopediatria a Sant Quirze del Vallès i estem disponibles per a brindar-los la millor atenció.

Beneficis de l’atenció dental infantil

No hi ha dubte que la salut bucal és una part fonamental de la salut integral d’un nen. Comença fins i tot abans del naixement, i els pares han de rebre informació oportuna sobre la cura dental i de les genives del seu fill.

La cura dental en la infància té diversos beneficis:

 • Identificar els possibles canvis en la dentició temporal de manera primerenca, fins i tot abans que aparegui la primera dent.
 • Guiar als pares per a desenvolupar bons hàbits i com integrar-los en les diferents etapes del desenvolupament dels nens.
 • Ajuda a reduir el trauma de la transició entre dents temporals i permanents amb assessorament i atenció professional.
 • La prevenció garantida de la càries és el tractament més fàcil i econòmic a llarg termini.

Beneficis de l’odontologia pediàtrica

Els nens passen per diferents etapes de creixement i desenvolupament i tenen necessitats especials de cura per a la salut bucal.

L’odontopediatria ofereix un enfocament integral per a satisfer les necessitats específiques de cada etapa. Aquesta professió ofereix als pares i als seus fills els següents beneficis:

 • Obtingui suficient atenció i informació en cada etapa del desenvolupament del seu fill.
 • Porta al bebè primerenc al odontopediatra perquè el necessitarà durant anys.
 • Introdueix hàbits d’higiene i cura dental des d’una edat primerenca per a assegurar-te de mantenir-los durant tota la teva vida.
 • Usa fluor tòpic tan aviat com sigui necessari per a protegir l’esmalt dental.
 • Tractament i maneig oportuns de possibles traumatismes en les dents temporals i permanents.

Al final, el teu fill ha de rebre una atenció especialitzada que s’ajusti a les seves característiques i necessitats, a fi de garantir la seva salut dentària i, per tant, el seu benestar integral.

Si desitges més informació o simplement vols fer-te una revisió oral, demana una cita a la nostra Clínica Dental a Sant Quirze del Vallès, o telefona’ns al telèfon 937 211 456.

Comparteix l'article a les xarxes socials!

TESTIMONIS

Qualitat i atenció de grans professionals amb anys d’experiència a un preu just.

Ampli equip de professionals, horari flexible i instal·lacions modernes

De tracte professional, per a nens i adults. Accepta Mútues. De moment tot correcte

HORARI

Dilluns a Divendres9:00 – 21:00

  937 211 456 – 665 280 780

Demana cita ara! Et truquem!

Tan aviat com puguem ens posarem en contacte per a concertar la teva visita a la nostra Clínica Dental a Sant Quirze del Vallès.