Símptomes de rebuig d’implant dental: Causes, tractaments i prevenció

simptomes-de-rebuig-dimplant-dental-causes-tractaments-i-prevencio-dental-soto

Els símptomes de rebuig d’un implant dental poden incloure inflamació, dolor i mobilitat de l’implant. Aquests signes poden indicar un problema seriós que requereix atenció immediata. És fonamental conèixer les causes i símptomes del rebuig per a poder actuar amb rapidesa i evitar complicacions greus. La qualitat dels materials utilitzats en l’implant també juga un paper crucial en la seva acceptació per part del cos. No és rar trobar casos d’implants dentals mal col·locats que poden ocasionar molèsties i problemes de salut bucal. És essencial buscar solucions adequades per a evitar el rebuig i mantenir una bona salut oral a llarg termini.

Símptomes de rebuig d’un implant dental

Els símptomes de rebuig d’un implant dental poden manifestar-se de diferents formes, indicant possibles complicacions en el procés d’integració amb l’os maxil·lar.

Causes i signes del rebuig

 • Inflamació persistent al voltant de l’implant.
 • Dolor agut o molèsties constants en la zona tractada.
 • Mobilitat de l’implant en mastegar o en tocar la zona amb la llengua.

Molèsties i dolor

El rebuig d’un implant dental pot causar molèsties i dolor significatius en la zona afectada, la qual cosa pot dificultar la funcionalitat adequada de la pròtesi dental.

Mort per implant dental

En casos extremadament rars, la mala col·locació d’un implant dental pot portar a complicacions greus i fins i tot a la mort. Això pot ocórrer si l’implant s’insereix en una posició incorrecta que afecta estructures vitals pròximes, com a artèries importants o nervis sensibles, la qual cosa pot desencadenar complicacions severes que posin en perill la vida del pacient.

És fonamental que la col·locació d’un implant dental sigui realitzada per un professional altament qualificat i experimentat, que tingui en compte l’anatomia detallada de la zona on es col·locarà l’implant. A més, és important seguir un estricte protocol d’intervenció per a minimitzar el risc de complicacions greus que puguin derivar en conseqüències fatals per al pacient.

Importància de la qualitat dels materials utilitzats

Els materials utilitzats en un implant dental juguen un paper fonamental en l’èxit a llarg termini del procediment. La qualitat d’aquests materials no sols afecta la durabilitat i estabilitat de l’implant, sinó que també influeix en la resposta del cos a la inserció d’aquest. És crucial que els materials siguin biocompatibles, és a dir, que no generin reaccions adverses en l’organisme.

A més, la qualitat dels materials utilitzats en l’implant dental pot influir en la integració de l’implant amb l’os circumdant. Materials de baixa qualitat poden dificultar aquest procés, augmentant el risc de complicacions a curt i llarg termini. Per això, és fonamental que els professionals dentals utilitzin materials de primera qualitat en cada etapa del procediment d’implant dental.

Solucions per al rebuig d’implants dentals

Davant el rebuig d’un implant dental, és fonamental buscar solucions ràpides i efectives. A continuació, es presenten algunes opcions per a abordar aquest problema:

 • Revisions periòdiques: És important realitzar revisions periòdiques amb el dentista per a detectar qualsevol signe de rebuig a temps. D’aquesta manera, es poden prendre mesures preventives o correctives.
 • Tractament antibiòtic: En alguns casos, es recepta un tractament amb antibiòtics per a controlar la infecció i prevenir complicacions.
 • Reemplaçament de l’implant: En situacions greus de rebuig, pot ser necessari retirar l’implant dental i reemplaçar-lo per un nou, assegurant una correcta col·locació i adaptació.
 • Teràpia de regeneració òssia: En casos específics, es pot recórrer a teràpies de regeneració òssia per a enfortir l’àrea on es va col·locar l’implant i afavorir la seva integració.

Consells per a mantenir una bona salut bucal

 • Realitzar una correcta higiene dental, raspallant les dents almenys dues vegades al dia i utilitzant fil dental diàriament per a eliminar restes de menjar i placa bacteriana.
 • Acudir regularment al dentista per a revisions periòdiques i neteges professionals, la qual cosa ajudarà a detectar possibles problemes bucodentals de manera primerenca.
 • Evitar el consum excessiu de sucres i aliments àcids que puguin danyar l’esmalt dental i afavorir l’aparició de càries.
 • Utilitzar col·lutoris amb fluor per a enfortir les dents i prevenir la formació de càries.
 • Mantenir una dieta equilibrada i rica en aliments saludables, com a fruites, verdures i lactis, que contribueixin a la salut de les dents i genives.

Prevenció del rebuig d’implants dentals

 • Realitzar una correcta higiene bucal, raspallant-se les dents després de cada menjar i utilitzant fil dental diàriament.
 • Acudir regularment al dentista per a realitzar revisions periòdiques i detectar possibles problemes a temps.
 • Evitar el consum excessiu d’alcohol i tabac, ja que poden afectar negativament la salut bucal i augmentar el risc de rebuig d’implants dentals.
 • Seguir les indicacions i recomanacions de l’especialista abans i després de la col·locació dels implants dentals.
 • Mantenir una dieta equilibrada i evitar el consum d’aliments que puguin danyar els implants, com els molt durs o enganxosos.

Comparteix l'article a les xarxes socials!

TESTIMONIS

Qualitat i atenció de grans professionals amb anys d’experiència a un preu just.

Ampli equip de professionals, horari flexible i instal·lacions modernes

De tracte professional, per a nens i adults. Accepta Mútues. De moment tot correcte

HORARI

Dilluns a Divendres9:00 – 21:00

  937 211 456 – 665 280 780

Demana cita ara! Et truquem!

Tan aviat com puguem ens posarem en contacte per a concertar la teva visita a la nostra Clínica Dental a Sant Quirze del Vallès.