Tipus de dolor de queixal: Causes, símptomes i tractaments

tipus-de-dolor-de-queixal-causes-simptomes-i-tractaments

El dolor de queixal és una molèstia comuna que afecta moltes persones a tot el món. Pot ser causat per diferents problemes dentals i pot variar en intensitat i durada. En aquest article, explorarem els diferents tipus de dolor de queixal, les seves causes, símptomes i els tractaments disponibles per a alleujar el malestar. Si estàs experimentant dolor de queixal, és important demanar cita a Dental Soto per a obtenir un diagnòstic i tractament adequat.

Dolor de queixal per càries dental

La càries dental és una de les principals causes de dolor de queixal. Ocorre quan els bacteris presents en la boca produeixen àcids que danyen l’esmalt dental i formen cavitats en les dents. El dolor associat amb les càries dentals pot variar des d’una lleu sensibilitat fins a un dolor agut i constant.

Causes

Les càries dentals són causades per una combinació de factors, com la mala higiene bucal, el consum freqüent d’aliments ensucrats, la falta de fluorur i la predisposició genètica. Quan les restes de menjar i els bacteris s’acumulen en les dents, formen una placa que ataca l’esmalt dental, donant lloc a la formació de càries.

Símptomes

Els símptomes comuns de les càries dentals inclouen sensibilitat dental en menjar o beure aliments calents, freds o dolços, dolor de queixal espontani, mal alè i taques fosques visibles en les dents.

Tractaments

El tractament per al dolor de queixal causat per càries dental generalment implica l’eliminació del teixit dental danyat i la col·locació d’un empastament dental. En casos més greus, pot ser necessari realitzar un tractament de conducte o extreure la dent afectada.

Dolor de queixal per infecció dental

Les infeccions dentals, com la pulpitis i la periodontitis, també poden causar dolor de queixal. Aquestes infeccions ocorren quan els bacteris ingressen a l’interior de la dent o en les genives, causant inflamació i irritació.

Causes

Les infeccions dentals són generalment el resultat d’una càries dental no tractada o d’una lesió en la dent que permet que els bacteris ingressin al teixit dental. La mala higiene bucal i el sistema immunològic afeblit també poden augmentar el risc d’infeccions dentals.

Símptomes

Els símptomes de les infeccions dentals inclouen dolor de queixal intens i constant, inflamació de les genives, sensibilitat a la calor i al fred, febre i malestar general.

Tractaments

El tractament per al dolor de queixal causat per infeccions dentals pot incloure la realització d’un tractament de conducte per a eliminar la infecció del teixit dental. En casos greus, pot ser necessari realitzar una extracció dental o administrar antibiòtics per a controlar la infecció.
El dolor de queixal pot ser causat per una varietat de problemes dentals, i és important identificar la causa subjacent per a rebre el tractament adequat. Des de les càries dentals fins a les infeccions i els problemes de les genives, existeixen diferents enfocaments de tractament disponibles per a alleujar el dolor i restaurar la salut bucal. Recorda sempre cridar-nos per a demanar cita si experimentes dolor de queixal persistent o qualsevol altre problema dental.

Preguntes freqüents

1. Com puc prevenir el dolor de queixal causat per càries dentals?

La millor manera de prevenir el dolor de queixal causat per càries dentals és mantenir una bona higiene bucal, raspallant-te les dents dues vegades al dia, usant fil dental i visitant regularment al dentista per a revisions i neteges.

2. És normal tenir sensibilitat dental després d’un tractament dental?

És comú experimentar sensibilitat dental temporal després d’uns certs tractaments dentals, com a empastaments o emblanquiments. No obstant això, si la sensibilitat persisteix o empitjora, és important consultar al teu dentista.

3. El dolor de queixal en nens és diferent del dels adults?

El dolor de queixal en nens pot tenir causes similars al dels adults, com a càries dentals o infeccions. No obstant això, els símptomes i els tractaments poden variar segons l’edat i el desenvolupament dental del nen.

4. Quan haig de buscar atenció mèdica per al dolor de queixal?

Has de buscar atenció mèdica si experimentes dolor de queixal intens i persistent, inflamació de les genives, febre o dificultat per a obrir la boca. Aquests poden ser signes d’una infecció dental greu que requereix tractament.

5. Quina és la millor manera d’alleujar el dolor de queixal temporalment a casa?

Pots alleujar temporalment el dolor de queixal a casa esbandint la boca amb aigua tèbia i sal, aplicant compreses fredes en la galta i prenent analgèsics de venda lliure segons les indicacions de l’envàs. Tanmateix, recorda que això només proporciona alleujament temporal i no reemplaça l’atenció dental adequada.

Comparteix l'article a les xarxes socials!

TESTIMONIS

Qualitat i atenció de grans professionals amb anys d’experiència a un preu just.

Ampli equip de professionals, horari flexible i instal·lacions modernes

De tracte professional, per a nens i adults. Accepta Mútues. De moment tot correcte

HORARI

Dilluns a Divendres9:00 – 21:00

  937 211 456 – 665 280 780

Demana cita ara! Et truquem!

Tan aviat com puguem ens posarem en contacte per a concertar la teva visita a la nostra Clínica Dental a Sant Quirze del Vallès.