Aliments rics en midó

aliments-rics-en-mido

Els tractaments d’odontopediatria sovint condueixen a danys per càries. Als nens els encanta menjar. La dieta sembla exercir un paper important en la salut dental d’un nen. Dir-li al teu fill que no mengi dolços és només la meitat de la batalla. Els objectius reals són els aliments rics en midó. Si desitges obtenir informació sobre odontologia pediàtrica respecte als aliments rics en midó, aquí té els detalls.

¿Què és el midó?

El midó és un tipus de carbohidrat. És una de les fonts immediates d’energia del cos. Els dentistes pediàtrics no recomanen eliminar els aliments rics en midó de la dieta d’un nen. Fer-ho privarà al nen d’un important macronutrient.

El midó és un component natural que es troba en molts aliments naturals. També es troba en molts productes processats. Aquests poden ser pràctics i convenients, però les dents del nen es ressenten més endavant. Això dona com a resultat extensos procediments d’odontologia pediàtrica.

Per què el midó és dolent per a les dents d’un nen??

Cada boca té bacteris. Aquests organismes s’alimenten de midons. La placa es forma quan els bacteris s’acumulen en les dents. Aquesta és una pel·lícula prima que recobreix les dents havent dinat.

És enganxós i difícil de llevar amb el raspallat. Només una neteja d’odontopediatria pot eliminar-ho. La placa ataca l’esmalt de les dents. Després es converteix en carrall o càlcul dental si el dentista pediàtric no l’elimina immediatament.

Els bacteris s’alimenten principalment de sucres. És per això que els pares solen limitar el consum de dolços. No obstant això, fins i tot si el nen no menja dolços, els sucres encara poden ser presents en la boca del nen a través dels aliments rics en midó. El midó es descompon en sucres simples. És per això que alguns aliments rics en midó són perjudicials per a la salut bucal.

El raspallat ordinari no pot eliminar la placa que s’adhereix a les dents. Com més temps romangui la placa, major serà el risc del nen de sofrir desmineralització, malaltia de les genives i càries. Aquests li causaran seriosos problemes bucals al nen. Aquests problemes necessitaran tractaments d’odontologia pediàtrica més invasius.

Aliments rics en midó per a eliminar de la llista de compres

Els dolços ensucrats i masticables són atractius per als nens. Aquests articles són acolorits, la qual cosa els fa difícils d’ignorar. Moltes marques d’aquests dolços dominen els prestatges de dolços de les botigues de comestibles a tot arreu. Els més populars són els malvaviscos, xiclets i els caramels.

Als nens els encanten perquè són masticables i tendeixen a quedar-se en la boca. El consum diari d’aquests dolços pot fer-los més difícils d’ignorar. Els controls rutinaris d’odontologia pediàtrica poden eliminar la placa acumulada en les dents del nen. Menjar caramels masticables tots els dies pot conduir a més tractaments d’odontologia pediàtrica en el futur.

Menjar pasta, pa i papes fregides ha de fer-se amb moderació. Els dentistes pediàtrics recomanen raspallar-se immediatament després de consumir aquests aliments. Les partícules de midó que queden entre les dents es descomponen en sucres. Per a llavors, els bacteris comencen a menjar-se els sucres i danyen les dents del nen. Raspallar-se les dents després de cada menjar és un bon hàbit que es forma a una edat primerenca.

Comparteix l'article a les xarxes socials!

TESTIMONIS

Qualitat i atenció de grans professionals amb anys d’experiència a un preu just.

Ampli equip de professionals, horari flexible i instal·lacions modernes

De tracte professional, per a nens i adults. Accepta Mútues. De moment tot correcte

HORARI

Dilluns a Divendres9:00 – 21:00

  937 211 456 – 665 280 780

Demana cita ara! Et truquem!

Tan aviat com puguem ens posarem en contacte per a concertar la teva visita a la nostra Clínica Dental a Sant Quirze del Vallès.