Com fer perquè el meu fill es deixi rentar les dents?

com-fer-perque-el-meu-fill-es-deixi-rentar-les-dents

Un odontopediatra o dentista pediàtric pot ajudar a educar al seu fill sobre la importància de la higiene bucal i ensenyar-li maneres de raspallar-se les dents i usar fil dental correctament. Una bona higiene oral és molt útil quan es tracta de mantenir les dents lliures de càries i malalties de les genives.

La malaltia de les genives és bastant rara en els nens petits, però pot desenvolupar-se en alguns casos. Moltes condicions orals són causades per bacteris en la boca. Aquests gèrmens s’alimenten dels sucres en les partícules d’aliments que queden en les dents d’una persona i els converteixen en àcids que corquen les superfícies de les dents.

La càries dental és un dels problemes dentals més comuns que enfronten els nens petits i pot provocar que les dents de llet caiguin prematurament. Aquest és un gran problema ja que aquestes dents serveixen com a marcadors de posició per a les dents permanents del nen. Cuidar bé les dents pot ajudar a prevenir l’aparició de càries.

Consells d’higiene bucal per a nens d’un dentista pediàtric

Els nens que desenvolupen bons hàbits d’higiene bucal a una edat primerenca solen mantenir la pràctica en l’edat adulta. Aquests són alguns consells del nostre dentista pediàtric preventiu per a nens:

1. Raspalla’t dues vegades al dia

Alguns dentistes preventius per a nens recomanen raspallar-se les dents després de cada menjar, però bona sort tractant d’aconseguir que un nen el faci de manera constant. Raspallar-se les dents dues vegades al dia és igual d’eficaç, especialment si el nen es raspalla just abans de ficar-se al llit.

Aquest és el moment més vulnerable per a les dents ja que la producció de saliva es redueix durant el somni. La saliva ajuda a eliminar els bacteris i els àcids de la superfície de les dents, per la qual cosa la boca seca durant el somni facilita que els bacteris de la boca danyin les dents.

Raspallar-se les dents just abans de ficar-se al llit ajuda a eliminar els sucres que es poden convertir en àcids de la superfície de les dents i la placa que s’ha acumulat en les dents durant el dia. Això priva als bacteris orals de l’aliment que necessiten per a danyar les dents.

Els dentistes preventius per a nens recomanen raspallar les dents del seu fill amb un raspall de dents de truges suaus fent cercles suaus i delicats. Raspallar-se les dents amb massa força pot danyar l’esmalt i els teixits de les genives.

2. Usar fil dental

L’ús de fil dental es torna important a mesura que el seu fill creix. Els nens petits tendeixen a tenir grans espais entre les dents, per la qual cosa es pot usar un raspall de dents per a netejar els seus costats. A mesura que envelleixen, erupcionen més dents i els seus espais interdentals començaran a tancar-se. En aquest moment, els pares han de començar a ensenyar al nen sobre la importància de l’ús del fil dental i mostrar-los les tècniques adequades per a fer-lo. Usar fil dental una vegada al dia és suficient per a netejar els espais interdentals.

3. Neteges dentals pediàtriques semestrals

Aquests tractaments es realitzen per a eliminar els dipòsits de carrall en les dents dels nens. El carrall és una placa calcificada que no es pot eliminar amb el raspallat. S’utilitza un escalador o una eina sònica per a descompondre aquests dipòsits i eliminar-los.

4. Col·lutori terapèutic

Un col·lutori terapèutic contribueix en gran manera a protegir les dents contra les malalties de les genives i les càries. Els col·lutoris es classifiquen en una de dues categories: cosmètica i terapèutica. Els col·lutoris cosmètics ajuden a netejar la boca i dissimulen les olors desagradables. Els col·lutoris terapèutics tenen ingredients actius com el fluor que ajuden a protegir les dents contra les càries. El col·lutori terapèutic ajuda a reduir la formació de carrall en les dents mentre manté al mínim la població de bacteris en la boca. L’ús d’un col·lutori terapèutic després de raspallar-se les dents i usar fil dental brinda una capa addicional de protecció.

5. Redueixi al mínim les begudes ensucrades

Els bacteris en la boca consumeixen sucres i els converteixen en àcids que danyen les dents. Negar a aquests microorganismes el combustible que necessiten per a formar àcids, placa i carrall contribueix en gran manera a protegir les dents contra les càries i les malalties de les genives.

Les persones llamineres sovint s’enfronten a problemes com les càries. El pitjor que pot fer un nen és consumir coses dolces tot el dia. Això significa que els bacteris en la boca obtenen tot el combustible que necessiten per a causar problemes dentals com a malalties de les genives i càries.

6. Substitueix les begudes dolces per aigua

L’aigua ajuda a neutralitzar els àcids produïts pels bacteris orals i els elimina juntament amb les partícules de menjar i les deixalles en la boca. L’aigua també manté la boca humida; alguna cosa que als bacteris orals no els agrada. Aquests microorganismes tendeixen a prosperar en ambients secs.

Animi al seu fill a beure més aigua entre menjars per a protegir les seves dents contra els àcids produïts pels bacteris orals. Les persones que beuen aigua tot el dia tenen menys probabilitats de desenvolupar problemes com a càries.

Visita’ns per a més consells

Les cites dentals de rutina li brinden a la seva odontopediatra o dentista pediàtric l’oportunitat d’avaluar les dents en desenvolupament del seu fill i l’efectivitat dels seus hàbits d’higiene bucal. Cridi o passi per la nostra clínica de Sant Quirze del Vallès per a programar una cita amb el nostre dentista.

Sol·licita una cita amb nosaltres o crida a Dental Soto al 937 211 456 per a programar una cita en la nostra cínica dental a Sant Quirze del Vallès.

Comparteix l'article a les xarxes socials!

TESTIMONIS

Qualitat i atenció de grans professionals amb anys d’experiència a un preu just.

Ampli equip de professionals, horari flexible i instal·lacions modernes

De tracte professional, per a nens i adults. Accepta Mútues. De moment tot correcte

HORARI

Dilluns a Divendres9:00 – 21:00

  937 211 456 – 665 280 780

Demana cita ara! Et truquem!

Tan aviat com puguem ens posarem en contacte per a concertar la teva visita a la nostra Clínica Dental a Sant Quirze del Vallès.