Fèrula esportiva

ferula-esportiva-protector-bucal-clinica-dental-soto-sant-quirze-del-valles

Fèrula esportiva o protector bucal és cada vegada més utilitzat pels esportistes. Ja que representen una eina important de protecció dental enfront de possibles cops, caigudes, etc, que poden ocasionar fractures dentals, fractura de llavi, i fins i tot pèrdua de peces dentals.

Les persones que practiquen la bicicleta de muntanya saben la importància de cuidar la seguretat: caigudes ocasionals i cosa que és més freqüent, el “golpeig” pel traqueteo dels camins que pot fer que alguna dent es trenqui.

Característiques d’un bon protector bucal o fèrula esportiva

Tots sabem que practicar algun tipus d’esport és molt beneficiós per a mantenir la salut i fins i tot per a prevenir malalties. Però hem de saber que existeixen cert tipus d’activitats esportives que poden provocar lesions en la nostra boca i dents. Així que, si realitzes activitats esportives que poden lesionar les teves dents, l’ideal, és que et realitzis un protector bucal.

Els protectors bucals o fèrules esportives han de tenir unes característiques determinades perquè compleixin la funció de protecció durant la pràctica de les activitats esportives. Les característiques d’un bon protector bucal són:

  • Permet que la boca tanqui amb normalitat, sense forçar les articulacions de la mandíbula.
  • Ha de tenir una bona retenció, que no caigui mentre es practica esport, ni que s’hagi d’anar subjectant estrenyent les dents.
  • Que cobreixi tota les superfícies de les dents.
  • Ha de permetre una bona respiració bucal.
  • A més de protegir les dents, ha de protegir, al seu torn, els teixits tous de la boca.

En quins esports hauríem d’usar un protector bucal?

Els esports en els quals hauríem d’utilitzar sense cap mena d’excuses protectors bucals són aquells en els quals existeix un alt risc de sofrir traumatismes en la cara: Boxa, Hoquei, Futbol, Futbol Americà, Arts marcials, Bàsquet, Ala Delta… Després, existeixen unes sèrie d’activitats esportives que no comporten tant de risc de sofrir traumatismes mentre les practiquem, i per tant, no és tan necessari l’ús de protectors bucals o fèrules esportives. Aquests esports són:

Alpinisme, Equitació, Windsurf, Esquaix, Waterpolo,… També han de fer un ús prioritari dels protectors bucals aquelles persones que practiquin qualsevol esport i que estiguin sota tractament ortodòntic. Ja que qualsevol traumatisme en la boca, per mínim que sigui, podria danyar els llavis o galtes en clavar-se els brackets en aquests. I fins i tot, en aquests casos el protector bucal, podria protegir els altres companys de l’activitat esportiva que puguin colpejar-se amb la boca de l’esportista.

Si ets esportista i necessites realitzar-te algun tipus de protector bucal, no dubtis a realitzar-te un protector bucal individualitzat en una clínica dental, perquè t’oferirà molta major protecció i comoditat.

Comparteix l'article a les xarxes socials!

TESTIMONIS

Qualitat i atenció de grans professionals amb anys d’experiència a un preu just.

Ampli equip de professionals, horari flexible i instal·lacions modernes

De tracte professional, per a nens i adults. Accepta Mútues. De moment tot correcte

HORARI

Dilluns a Divendres9:00 – 21:00

  937 211 456 – 665 280 780

Demana cita ara! Et truquem!

Tan aviat com puguem ens posarem en contacte per a concertar la teva visita a la nostra Clínica Dental a Sant Quirze del Vallès.