Frenectomia, tot el que has de saber

frenectomia-tot-el-que-has-de-saber-clinica-dental-soto-sant-quirze-del-valles

La frenectomia és un procediment quirúrgic relativament comú que consisteix en l’eliminació o modificació del fre, un teixit que connecta la llengua, els llavis o la geniva amb la resta de la boca. Aquest procediment pot ser realitzat per diverses raons, com tractar problemes de parla, millorar la higiene dental, reduir el dolor o incomoditat en la boca, o millorar l’estètica dental.

Què és el fre lingual?

El fre lingual és una banda de teixit que es troba sota la llengua i s’estén des de la base de la llengua fins a la part inferior de la boca. Es compon de fibres musculars i connectiu i és responsable de limitar el moviment de la llengua.

El fre lingual és important per a la funció de la parla, la deglució i la masticació. No sempre es desenvolupa adequadament podent quedar-se més curt del que es considera normal. Si es dona aquest cas, és comú que els nens comencin a experimentar dificultats a l’hora de:

 • Mastegar
 • Deglutir
 • Pronunciar (especialment fonemes o consonants que requereixin de grans moviments linguals com la R, la S, la T o la D)
 • Parlar

En alguns casos, el fre lingual pot ser retallat o extirpat quirúrgicament en un procediment conegut com a frenectomia lingual. La frenectomia lingual es realitza generalment sota anestèsia local i consisteix a tallar el fre per a permetre una major mobilitat de la llengua.

Què és la frenectomia?

La frenectomia es realitza generalment amb anestèsia local i es pot realitzar en un consultori dental. És un procediment ràpid i simple que generalment no requereix sutures i té una recuperació ràpida. L’objectiu de la frenectomia és millorar la funció i l’estètica de la boca i les dents, així com prevenir o corregir problemes de salut dental o trastorns de la comunicació..

Precaucions que has de prendre abans i després d’una frenectomia

Per a minimitzar el dolor, la inflamació i el risc de complicacions. A continuació, et presentem algunes recomanacions que has de tenir en compte:
Abans de la frenectomia:
 • Informa el teu metge sobre qualsevol medicament que estiguis prenent, incloent-hi suplements i vitamines.
 • Assegura’t de tenir un dejuni adequat abans del procediment, segons les instruccions del teu metge.

Després de la frenectomia:

 • Segueix les instruccions del teu metge sobre com cuidar la zona afectada i com mantenir una bona higiene oral.
 • Procura ingerir aliments tous durant els primers dies després del procediment.
 • Beu líquids freds i evita begudes calentes durant les primeres 24 hores.
 • Aplica gel en la zona afectada per a reduir la inflamació i el dolor.
 • Si experimentes dolor intens, febre, sagnat excessiu o qualsevol altra complicació, comunica’t immediatament amb el teu metge.

Seguint aquestes precaucions, podràs assegurar-te d’una recuperació reeixida després d’una frenectomia.

Si observes que el teu petit experimenta dificultats per a deglutir, mastegar, mossegar, parlar o pronunciar no dubtis a contactar amb nosaltres. El nostre equip de odontopediatres examinarà al teu fill i realitzarà totes les proves necessàries per a determinar si pateix alguna anomalia en el seu fre lingual i brindar-li el millor tractament.

Comparteix l'article a les xarxes socials!

TESTIMONIS

Qualitat i atenció de grans professionals amb anys d’experiència a un preu just.

Ampli equip de professionals, horari flexible i instal·lacions modernes

De tracte professional, per a nens i adults. Accepta Mútues. De moment tot correcte

HORARI

Dilluns a Divendres9:00 – 21:00

  937 211 456 – 665 280 780

Demana cita ara! Et truquem!

Tan aviat com puguem ens posarem en contacte per a concertar la teva visita a la nostra Clínica Dental a Sant Quirze del Vallès.