La cura dental en ancians

la-cura-dental-en-ancians-clinica-dental-soto-dentista-sant-quirze-del-valles

La cura dental dels ancians és a vegades un tema tabú. Tanmateix, això ha de tenir-se en compte. Per exemple, tendim a pensar que no passarà res si perdem les dents en arribar a una certa edat. Tanmateix, això és un problema perquè afecta la forma en què parlem, masteguem, empassem i l’harmonia del nostre somriure.

En els ancians, si ens centrem en el menjar, quan falta un o diverses dents, perdem la capacitat de mastegar amb normalitat. Això fa que el menjar que empassem es faci més gran, per la qual cosa l’estómac necessita produir més àcid i la nostra digestió es torna pesada. Per a evitar-ho, començarem a prendre protectors i canviarem la nostra dieta perquè sigui més tova, com els aliments líquids i triturats que menjàvem quan érem nens. La nostra salut es deteriora quan deixem de menjar a causa de la dificultat per a mastegar els aliments.

En els ancians, els problemes augmenten amb l’edat, en perdre una dent, triguen més a regenerar-se els teixits que li envoltaven i trigaran més a regenerar-se els que envoltin a la nova peça.

Quina és la millor opció per a pròtesis dentals?

Si ens falta una sola dent, sens dubte és un implant. Amb ell podem menjar amb normalitat sense cap canvi en el nostre rostre. A més, deixarem de desgastar altres dents perquè tendim a mastegar en altres zones quan estem absents.

Si ens falten algunes dents, podem recórrer a un pont dental, una estructura que consisteix en un conjunt de corones col·locades sobre dents sanes o implants per a reemplaçar les corones adjacents que falten. L’avantatge d’un pont sobre implants és que no requereix l’abrasió del pilar, la qual cosa pot provocar sensacions sensibles.

Finalment, si ens falten totes les dents, ja sigui del superior o de l’inferior, tenim l’opció d’una sobredentadura. És un dispositiu amovible sostingut per dos a quatre implants, ideal per a millorar la teva higiene ja que pot ser remogut i col·locat durant el dia. És còmode, higiènic, immòbil i no requereix cola ni embuatat.

Una altra opció és una dentadura fixa, que és com una dentadura postissa col·locada sobre 4 o 6 implants. És l’opció més còmoda i higiènica perquè no perdràs l’os dental, i podràs menjar sense cap limitació.

Necessites dentadura postissa?

Si encara tens dubtes, el millor és que consultis a un professional que t’assessorarà i et dirà quina opció és millor per a tu. Veuen a veure’ns a la nostra clínica dental a Sant Quirze del Vallès i demana una cita amb un especialista en dentadures postisses.

Comparteix l'article a les xarxes socials!

TESTIMONIS

Qualitat i atenció de grans professionals amb anys d’experiència a un preu just.

Ampli equip de professionals, horari flexible i instal·lacions modernes

De tracte professional, per a nens i adults. Accepta Mútues. De moment tot correcte

HORARI

Dilluns a Divendres9:00 – 21:00

  937 211 456 – 665 280 780

Demana cita ara! Et truquem!

Tan aviat com puguem ens posarem en contacte per a concertar la teva visita a la nostra Clínica Dental a Sant Quirze del Vallès.