Què és una pròtesi dental i quins tipus hi ha?

protesi-dental-clinica-dental-soto-sant-quirze-del-valles

En el nou article del blog d’avui, us explicarem què és una pròtesi dental i quina tipus hi ha perquè després de llegir-lo no et quedi cap dubte.

Què és una pròtesi dental?

Una pròtesi dental és la restauració artificial parcial o completa de l’anatomia oral. En termes més col·loquials, cobreix la falta de dents en qualsevol part de la boca. Això restaura la funció i el comportament normal del pacient, ajudant-lo així a portar una vida normal a través de la salut bucal.

Hi ha dos tipus principals de pròtesis dentals, pròtesis fixes i pròtesis amovibles. Dins d’aquests grups, existeixen diferents possibilitats en funció de les particularitats de cada pacient que explicarem.

Pròtesi fixa

Les pròtesis fixes són pròtesis que el pacient no pot llevar, aquest tipus de pròtesi s’utilitza per a pacients amb bon estat ossi. Per als pacients que manquen d’os, es poden realitzar tractaments previs per a restaurar l’os i el teixit per a la seva col·locació posterior.

Hi ha dos tipus principalment d’aquest tipus, la pròtesi col·locada sobre ponts o corones, i la pròtesi fixa sobre implants.

Pròtesi fixa sobre ponts o corones

La pròtesi s’utilitza per a reemplaçar o cobrir un o més dents. Tots dos costats de les dents que necessiten ser reemplaçats han d’explicar-se amb dents sanes. Bé, les pròtesis s’uniran a aquests. Una vegada col·locada, ha d’esculpir (llimar) les dents perquè encaixi la pròtesi i reparar-la. La talla i el color del pacient es tenen en compte a l’hora de fabricar la pròtesi en el taller amb làmines de zirconio o ceràmica, perquè estèticament quedi sincronitzada amb la resta de la boca i encaix a la perfecció.

Pròtesi dental fixa sobre implants

S’utilitza per a realitzar una restauració completa de tota l’arcada dentària, ja sigui superior, inferior o ambdues, i per a realitzar una reorganització completa de la cavitat oral.
S’utilitza per a pacients amb moltes parts danyades o dents que manca. Aquest és un tractament que requereix cirurgia perquè s’han de col·locar implants dentals, i per a col·locar un arc dental complet, la col·locació definitiva de la pròtesi requereix la col·locació de 4, 6 o 8 implants. O posar 2 implants quan vulguem reposar 3 peces i fer ponts amb implants. Després de col·locar l’implant, passaran almenys 8 setmanes abans que finalment es col·loqui la pròtesi. Però durant aquest temps se li va col·locar una pròtesi temporal al pacient per a donar-li estètica sense afectar la seva vida normal.

Avantatges de les pròtesis fixes

Torna al seu comportament normal, similar o fins i tot al mateix que quan tenia les dents posades. Bé, és una dentadura postissa que es fixa a l’os o s’uneix a una dent sana. L’estètica dental és natural i no existeixen diferències estètiques.

Pròtesis dentals amovibles.

També conegudes col·loquialment com a pròtesis dentals, el seu nom suggereix que pots posar-te-les i llevar-te-les tantes vegades com vulguis.
La fixació d’implants es recomana per a pacients amb problemes ossis que no poden ser tractats amb implants.

Depèn de si la pròtesi és completa, o parcial, si el pacient compta amb alguna peça dental sana, la col·locació és diferent.

Avantatges de les pròtesis dentals amovibles

Són més econòmiques que les fixes, no es necessita de cap cirurgia prèvia per a la seva col·locació.
Es pot extreure totalment per a la neteja diària.

Quina pròtesi dental haig de triar?

Bé, després d’examinar totes les possibilitats, la resposta es troba en la salut de l’os, i de les peces existents. Així bé requereix òbviament d’un estudi i radiografies prèvies per a la presa de decisió final.

Comparteix l'article a les xarxes socials!

TESTIMONIS

Qualitat i atenció de grans professionals amb anys d’experiència a un preu just.

Ampli equip de professionals, horari flexible i instal·lacions modernes

De tracte professional, per a nens i adults. Accepta Mútues. De moment tot correcte

HORARI

Dilluns a Divendres9:00 – 21:00

  937 211 456 – 665 280 780

Demana cita ara! Et truquem!

Tan aviat com puguem ens posarem en contacte per a concertar la teva visita a la nostra Clínica Dental a Sant Quirze del Vallès.